Válogatott atléták társaságában táboroztak Békéscsabán

2022. augusztus 25. 16:15 | Papp Ádám Sándor

Immár közel két évtizedes hagyomány, hogy a Békéscsabai Atlétikai Club minden nyáron életre hívja az egy héten át tartó sporttáborát. Idén 45 gyermek jelentkezett a programra, amelyen az egyesület edzői és válogatott versenyzői vezették be a fiatalokat a sportág világába.

„Élménytábor az atlétákkal” címmel rendezi meg ezen a héten hagyományos nyári táborát a békéscsabai egyesület. A programra nem csupán a klub sportolóit, hanem minden mozogni vágyó 6 és 13 év közötti fiatalt vártak. Kiss Martin Attila már több éve atletizál és az elmúlt években is részt vett a nyári tábor programjain. 

– Azért döntöttem úgy, hogy eljövök, mert mozogni szerettem volna. Ez az a tábor, amelyben az összes sportágat ki lehet próbálni, például a magas-, a rúd- és a távolugrást, illetve a különböző futásokat – fogalmazott a táborozó.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A klub célja a táborral az, hogy megismertessék és megszerettessék a fiatalokkal az atlétikát, ezért számos válogatott versenyző tartott foglalkozást a héten. 

– Válogatott sprintereink, Nadj Levente és Steigerwald Ernő mutatnak be gyakorlatokat, illetve rajtolásokat. Ezek olyan gyakorlatok, amelyeket a fiatalok  például a televízióban láthatnak, sőt, ki is próbálhatják a rajtgépet. Továbbá kiváló atlétánk, Gregor László – aki többszörös magyar bajnok és válogatott versenyző – mutatja be az akadályfutást, illetve reményeink szerint megszeretteti a fiatalokkal a sportágat – emelte ki Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A tábor résztvevői az atlétika mellett több helyszínen próbálhatták ki magukat a hét folyamán a különböző szakágakban. A tábor vezetője elmondta, hogy céljuk a közösségépítés és a mozgás megszerettetése.

– Próbálunk arra törekedni, hogy lehetőséget adjunk más sportoknak is, szoktunk focizni, baseballozni, kosarazni. Alapvetően az a cél, hogy ne csak az atlétikával ismertessük meg őket, hiszen sok különböző sport létezik, amely hasznos lehet a gyerekeknek. Jó, ha megszeretik az atlétikát, de az fontosabb, hogy magát a mozgást, a sportolást kedveljék meg és azt, hogy vannak itt más gyerekek, akikkel játszhatnak, együtt mozoghatnak – emelte Budai Zoltán.

A klub tábora strandlátogatással zárul pénteken. A sportegyesület célja, hogy a jövőben is folytassa a két évtizedes hagyományt és megszervezze nyári programját.

További programok »

FEL