Vajon szánkóval jön majd a Mikulás? Békéscsabára is megérkezett a havazás

2017. december 3. 09:34 | Varga Diána

Aki nem a Nappal, hanem kicsit később ébredt, a függönyt elhúzva - ha nem is hófehér, de - a megszokottnál fehérebb tájra ébredhetett. Van arra esély, hogy erre a kijelentésre Ön is felszisszent: mi ezen a meglepő decemberben? Nyugodjon meg, az égvilágon semmi. Az évszaknak megfelelő az időjárás és ez így van rendjén.

 

Ha Ön is lencsevégre kapja a jelenséget, küldje el nekünk fotóját vagy videóját a szerkesztoseg@bmc.media.hu címe!

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi szerint egy mediterrán ciklon érinti ma a Kárpát-medencét, amely középpontjával tőlünk keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Elsősorban a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

 

Cinke les kíváncsian az ágak közül. Fotó: Egyed Zoltán

 

Madáretető várja az éhes szárnyasokat a havazásban. Fotó: Egyed Zoltán

 

Az előrejelzés szerint estére felszakadozik a felhőzet és csapadék sem esik már, így jó eséllyel egyikünk sem lapátol majd estig havat.

Hétfő délelőtt északnyugat felől erősen megnövekszik, majd estétől vékonyodik a felhőzet. Összességében több helyen valószínű csapadék; a Dunántúlon többnyire eső, havas eső, estefelé néhol ónos eső, keleten főként havas eső, hó, az Alföld délnyugati részén ónos eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8 fok között, a gyengén felhős, havas tájakon kevéssel -10 alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű, enyhébb idő a Nyugat-Dunántúlon lesz.

A hét további részében sem várható a térségben havazás, december 6-án egyelőre viszonylag kevés az esély arra, hogy a Télapó szánkóval jön a gyerekekhez - ha mégis, leginkább latyakon kell majd átvergődnie magát és a rénszarvasokat.

További programok »

FEL