Vagy két tucatnyi fehér szakállú járt a Lencsési Közösségi Ház nyugdíjasainál

2019. december 9. 17:19 | Such Tamás

Körülbelül 20 éve, minden esztendőben megünnepeljük a télapót – mondta hétfő délután Valachné Eszter, a Lencsési Nyugdíjas Klub vezetője. Hozzáfűzte, ezúttal a lakótelepi általános iskola 4. a osztályosai adnak műsort.

A nyugdíjas klub hétfői programja is jól szimbolizálja azt az együttműködést – fogalmazott Takács Péter –, amely a Lencsési lakótelepi társintézmények között létezik. A Lencsési Közösségi Ház vezetője hozzáfűzte: többek között régóta hagyomány, hogy a jeles napokon a Lencsési Általános Iskola egy-egy osztálya látogat el a közösségi házba és egy kedves műsorral köszönti a nyugdíjasokat. Gyakorlatilag az unokák köszöntik a nagymamákat.

 

Mikulás műsor a Lencsési Közösségi Házban

Takács Péter és Valachné Eszter

 

– Intézményvezető úr hisz-e még a Mikulásban? – erre a kérdésemre azt a választ kaptam: „gyerekkoromban nagyon vártam”.

A Lencsési sulisok műsora Mentovics Éva De jó lenne… című versével kezdődött (előadta: Laczó Mira Fruzsina); a majd a 4. a szőröstül-bőröstül elénekelte Gryllus Vilmos: Levél a Mikulásnak című opusát, amely úgy kezdődik: „Fehér szakállú kedves Mikulás, de szeretnék találkozni teveled!”

 

Galéria

 

A dolog pikantériája, hogy a kóristákat Miklós Gábor kísérte gitáron és Czifrák Csaba volt a Mikulás hangja, de csak takarásban (mindketten az iskola pedagógusai).

És egyszer csak – egy dramaturgiai csoda-csavar folytán – megjelent az igazi télapó is, sok-sok finomsággal és csupa hasznos kívánsággal a puttonyában.

(A felkészítők Mezei Gyuláné Zsuzsa és Mihálik Ágnes osztályfőnökök voltak.)

További programok »

Kultúra

Szabó István és az ügynökmúlt árnyai

A Magyar Filmakadémia Egyesület szerdai közleménye szerint Szabó István filmrendező nem veszi át életműdíját a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén. A rendezőt a kitüntetéssel kapcsolatban többen kritizálták, ezért mondott nemet a díjátadón való megjelenésre.
18:28
FEL