Vádat emeltek egy gyomaendrődi halálos baleset ügyében

2023. július 25. 11:07 | behir.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 27 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi férfi ellen, aki egy évvel ezelőtt Gyomaendrődön okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022. június 23-án, az esti órákban a tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Gyomaendrőd lakott területén az engedélyezett 50 km/óra sebességet túllépve, 88 km/óra sebességgel. Haladása során a Korányi utca kereszteződésénél észlelte, hogy a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére, szabálytalanul behaladt elé egy kerékpáros idős nő. A férfi a gépkocsijával fékezett, azonban a sebességtúllépés miatt a sértettel összeütközött. Amennyiben a férfi a lakott területen engedélyezett 50 km/óra sebességet nem lépi túl, úgy a gépkocsiját még enyhe lassító fékezéssel is megállíthatta volna az ütközés előtt. A baleset következtében a 79 éves idős sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 2022 szeptemberében a kórházban elhalálozott.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel egymillió forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL