Vádat emelnek a halálos balesetet okozó fiú ellen

2019. április 5. 16:06 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 18 éves vésztői férfival szemben, aki 2018. augusztusában – még fiatalkorúként – Békés külterületén okozott halálos balesetet.

A vádlott 2018. augusztus 14-én dél körül a 4238-as számú úton, Békés lakott területén kívül, Tarhos felől Békés felé tartott a lakott területen kívül engedélyezett 90 km/óra sebességet jelentősen túllépve, 128-129 km/óra sebességgel. A vádlott által vezetett autó a közúti közlekedésre alkalmatlan volt, mivel a hátsó gumiabroncsai avultak voltak, az egyik repedezett is. A vádlott egy balra ívelő kanyarba túl gyorsan hajtott be, ezért a gépkocsija sodródva áttért a menetirány szerinti baloldalra, s ott összeütközött a vele szemből érkező személygépkocsival – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében. A szemből érkező jármű vezetője a baleset következtében olyan súlyos mellkasi és szívsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A vádlott szándékosan megszegte a KRESZ vonatkozó szabályait. A Gyulai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság rendelje el a pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik.

 

További programok »

FEL