Vádat emelnek a feleségét sodrófával is bántalmazó körösladányi férfival szemben

2023. augusztus 23. 14:00 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette és tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű körösladányi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta a feleséségét.

A Békés Vármegyei Főügyészség szerdán arról tájékoztatott, hogy a férfi február 15-én este, körösladányi közös otthonukban ittas állapotban veszekedni kezdett a feleségével, mert azt feltételezte, hogy a párja megcsalta őt az egyik rokonukkal. A durva hangvételű vita során a férfi többször pofonvágta a sértettet, majd éjszaka kézzel és egy nyújtófával is bántalmazta feleségét, az oldalába rúgott és a földön rángatta őt.

A bántalmazás miatt a nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedett el, illetőleg két bordája is eltört, amelyek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések. Nem ez volt az első tettlegesség a férfi részéről: a cselekményt megelőző tíz-tizenöt évben évente többször is bántalmazta a feleségét, az pedig természetes volt a számára, hogy a párkapcsolati vitáik során pofon ütötte őt. A történtek után a nő a kiskorú gyermekeikkel Vésztőre költözött az édesanyjához. Június 23-án este a sértett megjelent a terhelttel közös házuknál, mivel a férfi a gyermekekkel tartotta a kapcsolatot. Ekkor a férfi ismét veszekedni kezdett a különélő feleségével, arra próbálta rávenni, hogy költözzön vissza hozzá, folytassák a közös életüket. Hogy kérésének nyomatékot adjon, ismét bántalmazta a feleségét, legalább két-három alkalommal pofonvágta őt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, 140 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is a terheltnek kell majd megfizetnie – áll az ügyészség közleményében.

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
2023. november 28. 10:08
FEL