Vádat emelnek a feleségét sodrófával is bántalmazó körösladányi férfival szemben

2023. augusztus 23. 14:00 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette és tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű körösladányi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta a feleséségét.

A Békés Vármegyei Főügyészség szerdán arról tájékoztatott, hogy a férfi február 15-én este, körösladányi közös otthonukban ittas állapotban veszekedni kezdett a feleségével, mert azt feltételezte, hogy a párja megcsalta őt az egyik rokonukkal. A durva hangvételű vita során a férfi többször pofonvágta a sértettet, majd éjszaka kézzel és egy nyújtófával is bántalmazta feleségét, az oldalába rúgott és a földön rángatta őt.

A bántalmazás miatt a nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedett el, illetőleg két bordája is eltört, amelyek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések. Nem ez volt az első tettlegesség a férfi részéről: a cselekményt megelőző tíz-tizenöt évben évente többször is bántalmazta a feleségét, az pedig természetes volt a számára, hogy a párkapcsolati vitáik során pofon ütötte őt. A történtek után a nő a kiskorú gyermekeikkel Vésztőre költözött az édesanyjához. Június 23-án este a sértett megjelent a terhelttel közös házuknál, mivel a férfi a gyermekekkel tartotta a kapcsolatot. Ekkor a férfi ismét veszekedni kezdett a különélő feleségével, arra próbálta rávenni, hogy költözzön vissza hozzá, folytassák a közös életüket. Hogy kérésének nyomatékot adjon, ismét bántalmazta a feleségét, legalább két-három alkalommal pofonvágta őt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, 140 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is a terheltnek kell majd megfizetnie – áll az ügyészség közleményében.

További programok »

Kék hírek

FEL