Üzenet a biztonságért

2021. október 15. 08:32 | behir

A szolnoki Üzenet Táncszínház tartott előadást Orosházán. A balesetmegelőzési rendezvényen szakértők is megszólaltak, és egy ittasan balesetet okozó fiatalemberrel készült beszélgetést is levetítettek.

Látványos és tanulságos előadást nézhettek végig az érdeklődők október 14-én Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban. A szolnoki Üzenet Táncszínház mutatta be „Üzenet a biztonságért” című összeállítását.

 

Fotó: police.hu

 

A program hét táncos koreográfiából és egy légtáncból állt. A táncok között volt olyan, amely az egymásra való odafigyelés szükségességét, a biztonsági öv használatának fontosságát, a vezetés közbeni telefonálás, üzenetküldés veszélyeit mutatta be, de volt olyan rész is, amelyet a „látni és látszani” elv ihletett.

Emellett az előadás része volt egy, a 112-es segélyhívószámról szóló táncos bemutató is. Minden rész után szakértők szólaltak meg és beszéltek az adott téma, szabály fontosságáról, tapasztalataikról.

 

Fotó: police.hu

 

A rendezvényen a rendőrség bemutatott egy olyan filmet is, amelyen egy ittasan balesetet okozó fiatalember mesélte el a történetét. Azt, hogy autójával árokba hajtott, és a mellette utazó barátja súlyosan megsérült. Azért vállalta, hogy megosztja a gondolatait, hogy mások ne kövessék el ugyanazt a hibát, mint őt.

A filmvetítés után az Üzenet Táncszínház orosházi előadása egy látványos légtánccal zárult.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL