Balesetmegelőzési kampányt szervezett a rendőrség a csabai bevásárlóközpontba

2023. december 14. 11:50 | D. Nagy Bence

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűn-és balesetmegelőzéssel foglalkozó kollégái egy figyelemfelhívó esemény kapcsán látogattak el a Csaba Centerbe. Az akció az online térben elkövetett csalások kivédése, valamint a téli, megváltozott út- és fényviszonyok közötti biztonságos közlekedés jegyében zajlott.

A rendőrség őszi-téli figyelemfelhívó kampányaiban elsősorban a láthatóság és a tudatos közlekedés kapja a főszerepet, a csütörtöki akció során azonban az ajándékozási időszakban megsokasodó online csalások is reflektorfénybe kerültek.

– Ebben az időszakban minél több ember figyelmét szeretnénk felhívni a biztonságos karácsonyra, amelybe az online tevékenységeink is beletartoznak. Főként az online vásárlások során elkövetett csalásokra szeretnénk fókuszálni, megelőzési tanácsokkal látva el bevásárlóközpontba betérőket. Egyre gyakoribbak az internetes csalások mellett a bankkártyával történő visszaélések is: sokan adják meg az online térben a legfontosabb pénzügyi adataikat ismeretlen vagy nem ellenőrzött forrásoknak – mondta el Szilágyi Ilona rendőr százados, bűnmegelőzési főelőadó.

Jutott ajándék a kicsiknek is. (Fotó: D. Nagy Bence/behir.hu)

 

A kapitányság munkatársai játékos feladatokkal igyekeztek megszólítani a bevásárlóközpont közönségét.

– Egy úgynevezett KRESZ-kerékkek készültünk, amelyet az érdeklődők megpörgethettek, majd a kipörgetett modulhoz kapcsolódva egy kérdést kaptak. A helyes választ adók választhattak a biztonságos közlekedés segítő ajándékaink közül – mutatta be a játékot Kónya Orsolya rendőr őrmester, balesetmegelőzési előadó.

Az ajándékok között kerékpárvillogók és láthatósági mellények is szerepeltek, de gyermekeknek szóló anyagok is helyet kaptak.

– A kisgyermekes szülők számára is készültünk hasznos tanácsokkal, legyen szó akár a kerékpárral, akár a személyautóval történő szállításról. A jelenleg is tartó Csatlakozz! kampányunk során a biztonsági öv helyes használatára irányítjuk rá a gépjárművel közlekedők figyelmét, akik – utasokat is szállító sofőrökként – nemcsak magukért felelősek – tette hozzá a rendőr őrmester.

Galéria

További programok »

FEL