Üveggyűjteményből nyílt kiállítás Békéscsabán

2019. augusztus 6. 18:35 | Gyemendi Réka

Az érdeklődők a Turisztikai Főpályaudvar várótermében egy kétszázötven darabos üveggyűjteményt láthatnak.

Az Egy korty múlt című kiállítást Ördögné Papdi Zsuzsanna, az Orosházi Öblösüveggyár ügyvezetője nyitotta meg.

Virók András 2012-ben kezdett el üvegeket gyűjteni.

– Körülbelül 250 darab üveget hoztam el. Az otthon maradt gyűjteményem ennek tízszerese, húszszorosa is lehet. A kiállítottak között van üdítős, likőrös, sörös, boros és gyógyszeresüveg is – ismertette a gyűjtő.

Galéria

 

Ez a huszadik alkalom, hogy a Turisztikai Főpályaudvaron hobbigyűjteményből rendeznek kiállítást. Az érdeklődők korábban telefon-, szappan-, radír- és gombgyűjteménnyel is találkozhattak.

– Az üvegek sokszínűségét, szépségét, színét és a természetességét mutatja be ez a tárlat. Úgy gondolom, hogy ez is megér annyit, hogy az ember rászánjon egy pár percet és megnézze, mert látva ezeket az üvegeket, előjönnek azok az ízek, amiket valamikor régen kóstoltunk – fogalmazott Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke.

A kiállítás augusztus 25-ig tekinthető meg minden nap 10 és 17 óra között.

 

További programok »

Itthon

Telt ház volt a Városházi Esték első előadásán!

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat. Nemcsak Békéscsaba lakossága, hanem a színművészek is nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. A nagyérdemű elsőként a Maga lesz a férjem című darabot láthatta csütörtök este.
12:50
FEL