Utolsó szakaszába lépett a Sarkad-Doboz közötti út felújításának első üteme

2021. augusztus 24. 16:32 | Hidvégi Dávid

Akik a 4244-es számú úton közlekednek a napokban tapasztalhatták, hogy a szakemberek leterítették a két rétegű aszfaltot, azon az 1,3 kilométeres szakaszon, amit felújítanak a Magyar Falu Programban. A szakaszon még nem ért véget a beruházás, hiszen ősszel további egy kilométer újulhat meg.

Június végén a pályaszerkezetek cseréjével indult el a munka a 4244-es számú mellékúton, ami Dobozt köti össze Sarkaddal. Az út 6,8 kilométer hosszú, idén pedig összesen 2,3 km újul meg a Magyar Falu Programban, ami a sarkadi körforgalomtól kezdődő hosszú egyenest jelenti. Az első, 1,3 kilométeres szakasz bruttó 205 millió forintból újul meg, az építési munkálatokat Duna Aszfalt és a Hódút Útépítő Kft. végezte el az elmúlt két hónapban. A szakemberek a napokban beépítették a kétrétegű aszfaltburkolatot, amivel elkészült a rekonstrukció jelentős része.

Az elkövetkező hónapban a kétszer másfélméteres padka elkészítése történik meg, majd a Magyar Közút cseréli az úttartozékokat, így a jelzőtáblákat és oszlopokat, valamint tartós burkolati jeleket fest fel. A második ütemben megújuló 1 kilométer még közbeszerzési eljárás alatt áll, de a tervek szerint még idén elkezdhetik a munkát. A Doboz közigazgatási határán lévő szakaszon a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány készíti a kivitelezési terveket. Utóbbira még nem áll rendelkezésre forrás.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL