Pályaszerkezet cserével indult a Sarkad és Doboz közötti út felújítása

2021. július 10. 16:33 | Hidvégi Dávid

Elindult a Sarkad és Doboz közötti 4244-es számú mellékút felújítása a Magyar Falu Programban, bruttó 205 millió forintból! A szakasz állapota az elmúlt években jelentősen romlott, ezért vált szükségessé a rekonstrukció.

Aki most Sarkad felől Békéscsaba irányába közlekedik félpályás útlezárásba ütközik, hiszen megkezdődött a Sarkad és Doboz közötti út felújítása jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A Magyar Közút jelzőtáblákat is kihelyezett a munkálatok idejére. A szakemberek fokozott óvatosságra intik a közlekedőket, hogy elkerüljék a balesetveszélyes szituációkat. A megyeszékhely felé vezető sávot zárták le, ahol éppen a pályaszerkezet cseréje történik a legkritikusabb szakaszokon. A közút megyei igazgatója elmondta: a jelenleg látott munkálatok még csak 10 százaléka a teljes felújításnak.

– A Duna Aszfalt és a Hódút Útépítő Kft. végzi a munkálatokat. A kivitelezés során megtörténnek a szükséges pályaszerkezet cserék, ami mintegy 800 négyzetmétert jelent. Ezután kétrétegű aszfalt burkolatot építenek be, illetve kétszer másfélméteres padkát létesítenek. A kivitelezés során cseréljük az úttartozékokat, valamint tartós burkolati jeleket felfestünk fel – fogalmazott Cserkúti András.

A kivitelezők teljes szélességben bruttó 205 millió forintból újítják fel az 1,3 kilométeres szakaszt a Magyar Falu Programban. Az első ütemben június 21-én adták át a munkaterületet és várhatóan októbbere végeznek a rekonstrukcióval. A második ütemben megújuló 1 kilométer még közbeszerzési eljárás alatt áll, de a tervek szerint még idén elkezdhetik a munkát. A Doboz közigazgatási határán lévő szakaszon a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány készíti a kivitelezési terveket. Utóbbira még nem áll rendelkezésre forrás. 

Ugyanakkor nem ez lesz az egyetlen felújított szakasz Sarkad környékén. Még korábban írtunk róla, hogy Gyula és Sarkad között, valamint a határátkelő felé vezető szakaszon is lesz felújítás, a méhkeréki elágazás előtt.

 

Galéria

További programok »

FEL