Ütőképesek a csabai fotós diákok – Békésbe is elért a vándor fotókiállítás

2024. április 24. 19:12 | Bere Mátyás

Szerdán nyílt meg az 57. Országos Középiskolai Vándor Fotókiállítás a Szent-Györgyi Albert Technikumban, ahol a száz kiállított fotóból harmincegy darab békéscsabai diákok munkája. A makró kategória első helyezettje is az iskola diákja, valamint a technikum már harmadik alkalommal szerezte meg a vándorserleget.

A megszokott profi és amatőr kategóriák mellett idén a makró  kapott külön kategóriát. Az már a hagyomány része, hogy évről évre egy tematikus kategória kerül megjelölésre. Az eredmények azt mutatják, hogy a csabaiak jól makróztak a pályázaton.

A fotó és a diákok alkotásainak ünnepeként jellemezte Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere a kiállítást. Köszöntőjében kiemelte az oktatás és az oktatók fontosságát, majd elismerve a Szent-Györgyi Albert Technikumot, elmondta, hogy az iskolában színvonalas munka folyik, amelyre a diákok és tanáraik is büszkék lehetnek.

– Az oktatók gondoskodnak arról, hogy terepen is meg tudjátok mutatni tudásotokat és hogy fel tudjátok vértezni magatokat olyan képességekkel, amelyekre a későbbiekben szükségetek lehet – mondta a diákoknak az alpolgármester.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Nem tudnék kiemelni egyet-egyet, hiszen mindegyiknek megvannak az erősségei, inkább azt mondom, hogy nagyon érdekes képek születtek, valamint érdemes rájuk szánni az időt és eljönni a kiállításra – mondta Imre György, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum fotográfus oktatója, az esemény házigazdája.

Domján Endre, a Baranya Vármegyei SzC Simonyi Károly szakközépiskola fotográfus szakoktatója elmondta, hogy több mint 1100 kép érkezett a pályázatra, amik közül a legjobb százat állították ki Pécsen, most pedig Békéscsabán.

– A képi kultúrájuk ezeknek a fiataloknak nagyon-nagyon fejlett és kiforrott. Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen képi világgal rendelkeznek a diákok, hiszen középiskolásokról beszélünk, akár 14-15 évesekről – fogalmazott a szakoktató.

 

Eredmények: 

 

1. hely, profi kategória: Pánger Gerda, Kaposvár

2. hely, profi kategória: Guzsvány Réka, Pécs

3. hely, profi kategória: Huszárik Veronika, Békéscsaba

 

1. hely, amatőr kategória: Németh Lili, Kecskemét

2. hely, amatőr kategória: Kunos Viktória, Pécs

3. hely, amatőr kategória: Botlik Benedek, Budapest

 

1. hely, makró kategória: Hevesi Krisztián Zoltán, Békéscsaba

2. hely, makró kategória: Anda Míra, Pécs

3. hely, makró kategória: Turi Kíra, Békéscsaba

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL