Útfejlesztés Békéscsabán

2021. október 5. 15:07 | behir

Mint ismert, Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására. A projekt lebonyolítója, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. az alábbi tájékoztatást nyújtja az útfejlesztésről.

 

Tisztelt Békéscsabai Lakosok!

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy kisebb részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A fejlesztési program első szakaszában 46 db utcában szilárd burkolatú út megépítésére kerül sor.

A megvalósítás során elsődleges célunk, hogy a létrehozott új, szilárd burkolattal rendelkező úthálózat minél hosszabb ideig tudja kiszolgálni a lakossági igényeket.

 

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztéssel érintett utcák mindegyikében a már kiépített közművekkel kapcsolatos további feladatok, az ezzel kapcsolatos további lakossági igények (pl. ivóvíz-hálózati bekötés) felmérésére és megvalósítására még az útépítési munkák megkezdése előtt sor kerüljön.

Ehhez kérjük az Önök segítségét.

Lehetőségeikhez mérten javasoljuk Önöknek az útépítési munkák megkezdése előtti hálózati rácsatlakozást, mivel az ezt követő bekötés esetén számítani kell az újonnan megépített szilárd burkolatú út helyreállításának tetemes költségével is, amelyet az ingatlantulajdonosnak kell megfizetni. A rácsatlakozással kapcsolatos ügyintézés összesen kb. 3 hónapot vesz igénybe, ezért javasoljuk az ügyintézés mihamarabbi elindítását.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyintézés során az Alföldvíz Zrt. munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre:

  • személyes ügyintézés esetén (ügyfélszolgálati iroda - Békéscsaba, Szabolcs u. 36.): hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00-12.00, valamint 12.30-15.00 óráig, szerdán 8.00-20.00 óráig, pénteken 8.00-12.00 és 12.30-14.30 óráig.
  • a 06-80/922-334-es telefonszámon hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 óra között, szerdán 8.00 és 20.00 óra között, pénteken 8.00 és 14:00 óra között,
  • e-mail címen: ugyfel@alfoldviz.hu

Köszönjük szíves együttműködésüket.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

Az útépítési munkák I. ütemében érintett utcák/szakaszok

 

Vadász utca; Magvető utca a Gyöngy u. és Napsugár u. között; Magvető utca a Wenckheim tér és Gát sor között; Madarász utca a Jázmin u. és Gyöngy u. között; Babits Mihály utca; Nádas sor; Gyöngy utca a Csabai út és Babits u. között; Földműves utca; Móra Ferenc utca; Tisza István utca a Csalogány u. és Pacsirta u. között; Erdélyi sor hiányzó szakaszai; Fészek utca; Barackos köz; Béri Balogh Ádám utca; Répa köz; Almás sor; Szilva köz¸Cseresznye köz; Jácint sor; Paprika köz; Kadarka köz; Csabagyöngye sor; Kiszely András utca; Corvin utca 23-25. sz. társasház kiszolgáló útja; Körgát utca; Németh Lajos utca a Déli sor és Szarvasi út között; Pulszky utca a Munkás u. és Dessewffy u. között; Vörösmarty utca a Dessewffy u. és Lenkey u. között; Orgona utca a csatlakozó 71 számú Csendes utcával együtt; Körösi utca a Mokry u. és Szekerka u. között; Vasvári Pál utca a Lipták András u. és Czuczor u. között; Károlyi Mihály utca; Vihar utca; Szendrey utca; Csendes utca (együtt az Orgona utcával a 24. sorszám alatt); Mikes utca; Batsányi utca a Jósika u. és Bessenyei u. között; Rakéta utca; Darányi sor; Monda utca a Veres Péter u. és Báthory u. között; Liliom utca; Batsányi utca az Illyés Gyula u. és Korona u. között; Gajdács utca a Monda u. és Tavasz u. között; Gólya utca; Kereki út a Fiumei u. és Lajta u. között; Fürj utca.

További programok »

FEL