Útfejlesztés Békéscsabán – zajlik a munka

2022. november 27. 18:45 | behir.hu

A békéscsabai útfejlesztési programban folytatódnak az útépítési és útfelújítási kivitelezési munkálatok.

A kormány a Modern Városok Programban több mint hétmilliárd forint összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útépítés I. ütemében 2022. július 14-én, az útfelújítás esetében 2022. július 28-án befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítés I. ütemében a 45 utca forgalomba helyezése megtörtént. Az útépítés II. ütemében a munkálatok jól haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A vállalkozó készre jelentése alapján mind az 1. rész és mind a 2. rész esetében 2022. július 14-én befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. A 45 utcában megépített utak forgalomba helyezésének engedélyezése a 2022. szeptember 16-án kelt határozattal megtörtént.

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában 2021. december 15-én lezárult. További 28 utcában 2022. június 2-án záródott le a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az első részhez tartozó egy utcában az Alkotmány utcában az eljárás 2022. július 28-án zárult le.

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok részeként a 38 utcából 34 utcában a kivitelező az útépítési munkákat befejezte, jelenleg a tereprendezési feladatok ellátásánál tart.

További négy utca esetében (Görbe utca bekötő szakasz, Csalános u. Szépkert u., Gulyás u.) a kötőaszfalt és a kopó aszfalt terítése megtörtént, a munkálatok az útpadka építésével folytatódnak.

A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak. A kivitelezési munkálatok készre jelentése alapján hamarosan megkezdődik a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Felhívják a lakosok figyelmét, hogy mind az útépítéssel, mind az útfelújítással érintett utcákban a kivitelező szórólapon keresztül, a munkálatok megkezdését megelőző 14 nappal tájékoztatja Önöket az érintett szakaszra tervezett korlátozásokról (forgalomkorlátozás, parkolási korlátozások, behajtási korlátozások).

Az építéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérik a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait. Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Programban zajlik.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt az utfejlesztesbekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További programok »

FEL