Utcai kosárlabda fesztivál Mezőberényben

2018. augusztus 5. 18:02 | Papp Ádám Sándor

Két pályán több mint húsz csapat, közel százötven játékossal mérettette meg magát az első Utcai kosárlabda fesztiválon, Mezőberényben. A szombati programra országszerte több helyszínről érkeztek nevezők.

 

 

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Mezőberényi Kosárlabda Klub és a Vadász Sörkert 14-es Pubfood a "14-ES STREET JAM FEST"-et. A program egyik szervezője elárulta: tavaly a Berényi napokon már volt egy hasonló kezdeményezés a kosárlabdázni vágyók számára, amelyet idén önálló programként hívtak életre.

- Tavaly sokan jelezték nekünk a Berényi Napokon azt, hogy nagyon tetszett nekik az a program, amit ott tartottunk. Így született meg a 14-es Street Jam Fest fesztiválunk, amelyet a piac térre hoztunk és két kosárpályán mehet a játék. Az utcai kosárlabda különbözik a tornatermi játéktól. Mi azonban még a streetballon is változtattunk: két palánkra négy a négy elleni játék van és az a csapat nyer, amelyik hamarabb eléri a huszonöt pontot - hangsúlyozta Kis Gergő.

 

Fotó: Color Fotó Klub

 

A négy a négy elleni mérkőzéseken kívül hárompontos- és büntetődobó versenyt is szerveztek. A szervező elárulta, hogy a versenyzők többsége Békés megyéből érkezett Mezőberénybe, de jöttek érdeklődők például Egerről, Tiszaújvárosból, Salgótarjánból és Budapestről is. A magyar bajnok Szolnoki Olaj csapatának egyik játékosa is jelen volt a fesztiválon.

- A volt mezőberényi csapattársaim szóltak, hogy első alkalommal rendeznek utcai kosárlabda fesztivált Mezőberényben. Nagyon tetszik a rendezvény, jó a színvonal és jó a hangulat is. Ami a streetballt illeti, véleményem szerint sokkal nehezebb, mint a teremben. Nem öt az öt ellen megy a küzdelem, tehát többet kell futni és gyorsabb a játék is. Ráadásul az időjárás is befolyásolja a játék menetét. Most nagyon meleg van, de ha nagyobb szél lenne, akkor azzal is kalkulálniuk kellene a játékosoknak - fogalmazott Tóth Zoltán, a Szolnoki Olaj KK játékosa.

A szervezők további programokkal is kiegészítették a fesztivált. A gyerekek mini kosárlabda pályán ismerkedhettek a sportággal, de emellett arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár és rajzverseny is szórakoztatta a kilátogatókat.

 

Négy a négy elleni játék eredményei: 
1. hely : Gospodar Prstenova Mezőberény
2. hely : CICÓ Eger
3. hely : Múlnak a gyermek évek Békéscsaba

Hárompontosdobó verseny győztese: Fajcsák Dénes
"14"-es 3 shots lucky dobás: Schmidt Zénó
Büntetődobó verseny győztese: Balogh Emese

 

További programok »

FEL