Úszó ob: Hatodik a csabai váltó

Az úszó országos bajnokság csütörtöki fináléiban a 4×100 méteres férfi gyors váltó képviselte a Békéscsabai Előre Úszó Klubot. Nem is akárhogyan, hiszen az Arányi Norbert, Hajtman Tamás, Fehér Benjámin, Bohus Richárd összetételű négyes a harmadik helyen jutott a fináléba az egriek és a győriek mögött, megelőzve az MTK Budapest és a Kőbánya váltóit.

 

Délután csak annyiban változott a békéscsabaiak stafétája, hogy ezúttal Bohus Richárd volt a kezdő ember, aminek oka egyszerű: a versenyző — mivel a számok ütközése miatt holnap nem indul a 100 méteres gyorsúszásban — itt igyekezett biztosítani helyét a világbajnokság vágtaszámában. Jól kezdett, 49,47 másodpercet úszott, amivel a második helyen adta át a váltót. Ideje egy világbajnoki B-szintet jelent.

Az őt követő Hajtman Tamás szintén jól küzdött, és a harmadik helyen ért a falhoz fél távnál. Ideje 51,83 másodperc volt. Következett Arányi Norbert, aki tartotta a bronzos helyet (53,09), Fehér Benjámin 53,10-es időt úszott. A többi váltó utolsó embernek hagyta a legjobb úszóját, akikkel Fehér nem tudta felvenni a versenyt, így a csabai négyes végül visszaesett a hatodik helyre. Annak ellenére, hogy a délelőtti 3:29,30 perces eredményen csaknem két másodpercet javítottak, és 3:27,49 perccel zárták a döntőt.

– Nagyon szoros volt a befutó, sajnos, nem mi jöttünk ki belőle jól. Pedig már délelőtt úgy számoltam, hogy legalább két másodperccel jobbra képes csapatunk, ám a többiek még inkább előre rukkoltak – összegzett Szarvas János edző.

A végső sorrend: 1. Eger 3:21,85, 2. Győr 3:22,49, 3. Kőbánya 3:26,60, 4. BVSC-Zugló 3:26,62, 5. MTK, Budapest 3:3:26,98, 6. Békéscsabai Előre Úszó Klub 3:27,49.

Forrás: Békéscsabai Előre Úszó Klub

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,