Úszó ob: A gyulai Veres Laura Hosszú Katinkát is legyőzve bajnok 200 gyorson

2021. március 27. 11:10 | Kovács Dávid

A Gyulai Várfürdő 15 éves versenyzője egyedüliként a mezőnyben két percen belüli időt úszva szerezte meg pályafutása első felnőtt bajnoki címét a Duna Arénában rendezett országos bajnokság utolsó versenynapján.

Veres Laura februárban a Tüske Uszodában rendezett olimpiai felkészülési versenyen is kiemelkedően teljesített, ahol már legyőzte Hosszú Katinkát és Késely Ajnát is ebben a számban.

A 15 éves versenyző a péntek délutáni előfutamokban is jól teljesített és 1:59,14-es idővel az első helyen jutott a szombati fináléba.

A döntőtől visszalépett a szám egyik esélyese, Késely Ajna, de a mezőny így sem volt gyenge, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint az Európa-bajnok, olimpikon Verrasztó Evelyn is rajtkőre állt. 

Veres Laura azonban a fináléban is magabiztos teljesítményt nyújtott: 50 méternél ugyan még a délelőtti programban harmadik döntőjét teljesítő Hosszú vezetett, azonban féltávnál már a gyulaiak tehetsége állt az élre. Az első helyet a második százon sem engedte ki a kezéből és közel egy másodperccel, egyedüliként két percen belüli idővel (1:59,60) megnyerte az országos bajnoki címet.

 

A mosolygós győztes (Fotó: Derencsényi István)

A mosolygós győztes (Fotó: Derencsényi István)

 

- Eszméletlen boldog vagyok, főleg a pénteki idővel, de ez a mai idő sem lett rossz. Késely Ajnától tartottam a döntőben, aki azonban visszalépett, így egy kicsit könnyebb dolgom volt. Növeli a győzelem értékét, hogy legyőztem Hosszú Katinkát, nagyon boldog vagyok - értékelt a gyulai úszó az M4 Sport riporterének.

Nők. 200 m gyors
Ob: Veres Laura (Gyulai Várfürdő Kft., e: Tóth András) 1:59.60

2. Verrasztó Evelyn (FTC) 2:00.54
3. Fábián Fanni (Szegedi Úszó Egylet) 2:01.49

 

 

További programok »

FEL