Junior úszó Eb: Magyar siker, a gyulai Veres Laura 4. lett 200 m gyorson

2021. július 9. 20:15 | behir

Nagy hajrával lett meg a Rómában zajló junior úszó Eb második magyar aranyérme: Pádár Nikoletta 200 m gyorson győzött. A gyulai Veres Laura első helyen jutott a fináléba, végül szoros csatában, 23 századmásodperccel maradt le a dobogóról.

Az olaszországi korosztályos Európa-bajnokság első három napján egy-egy érmet nyertek a magyar csapat tagjai. A sorminta folytatására pénteken is jó esélyt mutatkozott, hiszen Veres Laura és Pádár Nikoletta az első két idővel jutott a 200 m gyors döntőjébe - írja az utanpotlassport.hu.

Ahogyan az várható volt, a péntek este óriási versenyt hozott, amelynek végén kisebb meglepetésre Veres lemaradt a dobogóról, a negyedik lett. Pádár viszont brit és török riválisát is lehajrázva pazar idővel (1:59.38) elsőként csapott célba, ezzel megszerezte a magyar csapat első egyéni Eb-címét az idei kontinensviadalon.

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL