Úszás: A gyulai Veres Laura junior Európa-bajnok a 4x200-as váltóval

2021. július 7. 10:19 | behir

Magyar aranyéremmel indult a Rómában zajló junior úszó Európa-bajnokság: 4x200 m gyorson a Veres Laura, Fábián Bettina, Nyirádi Réka, Pádár Nikoletta összeállítású váltó nagy fölénnyel győzött - számolt be az utanpotlassport.hu.

Az olimpiai csapatban is helyet kapó Veres Laura remek úszással meggyőző előnyt épített ki, amely a második kétszázon ugyan csökkent, de Fábián Bettina megtartotta a vezető pozíciót. A harmadik szakaszon Nyirádi Réka gondoskodott arról, hogy a második helyen álló oroszok se nagyon reménykedjenek, a végén pedig Pádár Nikolettát megszorongatni sem lehetett, csak a győzelem mértéke volt kérdéses.

Végül nagy különbségű siker lett belőle az ezüstérmes oroszok is csaknem négy másodperccel Pádárék után csaptak célba, a 2018-as helsinki Eb után született újra magyar siker 4×200 méter gyorson.

A váltón kívül még 400 m vegyesen volt döntős érdekeltség: Ábrahám Lilla a délelőtti idején több mint négy másodpercet javítva lett hetedik. A középfutamok kevésbé sikerültek, fiú 50 m pillangón, valamint leány 100 m gyorson és 50 m mellen sem sikerült a továbbjutás, ám 800 m gyorson Fábián Bettina révén így is biztosan magyar finalista a szerda esti programban.

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL