Ünneplésre méltó siker az osztrák bajnok ellen

2016. február 24. 20:36 | behir.hu

A női röplabdázóknál a Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó csoportkörét rendezik Békéscsabán a városi sportcsarnokban. A szerdán lejátszott derbin a MEVZA-liga listavezetője a hetedik helyen álló Schwechat gárdáját győzte le.

A találkozó rendhagyó módon kezdődött, miután az előző hét pénteken itthon maradó csabai drukkereknek most volt igazán lehetőségük köszönteni a lányokat a történelminek mondható, Magyar Kupa-győzelmet követően. A város vezetői apróbb ajándékokkal kedveskedtek a lányoknak, az edzőnek és a klubvezetőknek egyaránt, majd jött a jogos ünneplés. Ebben a hangulatban nagy kérdés volt, hogy sikerül-e majd a szakmára, azaz a soron következő derbire koncentrálni teljes intenzitással.

Nos Soós Nikiék már a találkozó elején biztosították a kétkedőket afelől, hogy tényleg nagyon együtt van ez a csapat. Úgy kezdődött el a meccs, mintha pont a közepébe csöppentünk volna. Egyik remek megoldás követte a másikat, Li Qing, az osztrákok edzője hamar rákényszerült az időkérésre. De hiába, nem volt gyenge pontja a hazaiaknak, az első technikainál 8-3, a másodiknál 16-7 szerepelt az eredményjelzőn, folytatódott tehát a meccs előtt megkezdett ünnepség. Az első játszma vége előtt nem sokkal ugyan az osztrákokat alig foglalkoztató vendégek nyerték az addigi legszebb labdamenetet, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, 25-15 a vége.

A második „menet” sokban hasonlított az elsőhöz. Továbbra is egy csapat dominált a pályán, az történt amit a Matic, Soós, Szakmáry, Tálas, Clement, Molcsányi, Bodnár mag szeretett volna. Remek sáncmunka, fogadhatatlan nyitások, és a hátsó sorból is bomba leütések jellemezték a csabaiak játékát, a vendégcsapat csak időnként tudott megvillanni. Nem kellett izgulni azért sem, hogy szoros lesz a csata, egyetlen ponttal szerzett többet a vendég együttes ebben a játékrészben, mint tette azt az elsőben (25-16).

A harmadik játszma az előzőek tükrében meglepetésre a Schwechat három pontjával indult, melyre csak ezt követően érkezett válasz a mieink részéről. Kicsit engedett a gyeplőn a sokkal jobb játékosállománnyal rendelkező BRSE, és az is hozzátartozik, hogy elsősorban Lopes Da Silvának köszönhetően a vendégcsapat is többször ragadta tapsra a saját edzőnőjét. 14-12-re vezetett az osztrák bajnok, amikor Sasa Nedeljkovic időt kért, megráncolta kicsit a homlokát. Nem cserélt, továbbra is a kezdőt tartotta a pályán, és a kiosztott tanácsok „telibe találtak”. Visszatért az ütőerő, a kiváló sáncmunka, és ezzel együtt a két csapat közötti, első két játszmában már látott fényévnyi tudásbeli különbség. Az osztrákok időkérés után szerzett három pontjára tizenhárom lett a válasz, 25-17-el, újabb magabiztos szett-győzelem.

A fölényes 3-0-át követően jöhet majd pénteken 18 órától a Maribor. Nagyon jó meccsre van kilátás, a Közép-európai Liga két veretlen gárdájának összecsapása igazán nagy csemegét ígér.

Szegedi Zsolt

FEL