Ünnepélyesen átadták a megyeháza energetikailag felújított épületét

2021. november 11. 16:24 | Hidvégi Dávid

Átadták a Békés Megyei Önkormányzat energetikailag felújított épületét csütörtök délután. A rekonstrukciót a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban végezték el, 90 millió forintból.

A beruházást abban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban hajtották végre 90 millió forintból. Az eseményen Oláh Gábor, regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Magyarország Kormánya arról döntött, hogy az uniós és hazai forrásokat a települések önkormányzatain keresztül juttatja el a magyar gazdaságba. Mint mondta: fontos, hogy a helyi igényeket figyelembe véve fejlesszenek.

A Békés Megyei Önkormányzat még 2012-ben költözött az Árpád-sori épületbe, amely korszerűsítésre szorult. Most a fejlesztésben az egész épület külsejét szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, valamint napelemrendszert szereltek fel.

– Lehetőséget adott a pályázat olyan szigetelési munkálatokra is, amelyek egy idős épület esetén szükségesek. Azt gondolom, hogy aki kívülről látja az épületet, tapasztalhatja: a megyei önkormányzathoz méltó lett, és a megújuló Munkácsy-negyedbe nagyon szépen illeszkedik – fogalmazott Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

 

Galéria

További programok »

Itthon

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ad otthont az új ifjúsági irodának

Szombaton rendezte meg a Ligeti vásárt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, amelyen ismét szemléletformáló családi illetve gyermekprogramok valósult meg. Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője kihangsúlyozta, hogy elsődleges céljuk az, hogy a családosoknak is biztosítani tudják a kikapcsolódási lehetőségeket. A családi napok legfontosabb eleme, hogy a helyi adottságokat kihasználva minél több aktív sportolási lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.
18:05
FEL