Újra lesz tűzijáték az államalapítás ünnepén Békéscsabán

2023. augusztus 12. 06:15 | Vincze Attila

Idén ismét lesz tűzijáték augusztus 20-án Békéscsabán. A hagyományos rendezvények mellett ezúttal is számos érdekes produkció várja majd a főtérre kilátogató közönséget.

A korábbi évekhez hasonlóan ünnepélyes zászlófelvonással és ökumenikus kenyérszenteléssel indulnak majd az augusztus huszadikai események Békéscsabán. A hagyományos programokon túl azonban több szórakoztató rendezvény is várja majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója híradónknak elmondta, idén két színpaddal készülnek, melyeket a színház és a városháza előtt állítanak majd fel. Szente Béla kiemelte, hogy a délutáni programok 16 órakor kezdődnek, többek között lesz gyermekműsor Döge Csabával és Szilágyi Attilával, dobshow, valamint Brass Vibe, PASO és Bikini koncert is.

– Egy nagyon minőségi, jó programot sikerült összeállítanunk, aminek lesznek kísérő elemei is természetesen: ugrálóvár, gyerekfoglalkoztatás és sikerült újdonságot is behoznunk, hiszen a MENSA egyesület logikai játékokkal készülnek, ők nagyon nagy sikert arattak már a gyereknapon, mind a felnőttek, mind a nagyobb gyerekek körében és a kicsiknél is – fogalmazott.

Utoljára két évvel ezelőtt volt részük a csabaiaknak tűzijátékban, hiszen a háborús veszélyhelyzet, illetve az energiadrágulásból fakadó spórolás miatt tavaly az önkormányzat úgy döntött, hogy nem tartja meg a szokásos műsort. Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere megkeresésünkre arról számolt be, hogy mivel 2022-ben a pirotechnikai eszközöket már megvásárolta a város, ezért idén csak a fellövés díját kell kifizetni a szolgáltatást nyújtó cég felé. A szakemberek ezúttal is a városháza udvaráról lövik majd fel a rakétákat.

– A városháza szeptember 15-én 150 éves homlokzata azért ilyenkor gyönyörű megvilágítást kap. Szerencsére a lombozat fejlődik, a fák nőnek, tehát egyre komolyabb kihívás a szakemberek számára ezeken a természetes akadályokon túl is látványt nyújtani, de a tűzijáték idén is szép és méltó eleme lesz az ünnepi programnak – hangsúlyozta.

Azok, akik biztosra szeretnének menni és a legjobb helyről, akár egy ital mellől néznék meg a tűzijátékot, a Csabagyöngye Kulturális Központ tetőteraszáról is megtekinthetik a látványosságot. A részletes ünnepi programokról ide kattintva tájékozódhat. 

További programok »

FEL