Újra lehet közlekedni a Gőzmalom téren keresztül

2018. szeptember 1. 19:52 | behir

Már szeptember első napján megindult a forgalom Békéscsabán, a Gőzmalom téren, ahol hónapok óta zajlottak a felújítási munkálatok. Habár az utolsó simítások még hátra vannak, az arra közlekedők – korlátozásokkal – használatba vehetik a szakaszt. 

Korábban a beruházást kivitelező Bólem Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjétől, Mochnács Páltól megtudtuk, hogy az intézkedést az iskolakezdésre való tekintettel hajtották végre. Az előzetes információktól eltérően végül nem szeptember 3-án, hanem már 1-jén. 

Nap közben zajlott a Kerékpáros Kritérium Országos Bajnokság a megyeszékhelyen, ennek megfelelően a megújult tér új útburkolatát először a verseny résztvevői próbálhatták ki. Koraeste pedig az autósok is végiggurulhattak az aszfalton, hiszen a szakaszon megindult a kétirányú gépjárműforgalom – a szükséges, ideiglenes forgalomkorlátozási elemekkel. 

A munkák még nincs vége, ugyanis hátra van a közvilágítási kandeláberek telepítése, a térfigyelő rendszer kialakítása, befejezéséhez közeledik a növénytelepítés, de a kórház kerítéséig még a járdaépítéssel is el kell készülni, ettől függetlenül a forgalom folyamatosan haladhat a téren keresztül.

További programok »

FEL