Újkígyóson ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése

2023. június 15. 15:25 | Papp Ádám Sándor

Újkígyóson tartotta ülését Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése csütörtökön. Az eseményen többek között szó volt a település fejlesztéseiről, valamint a vármegyei rendőrfőkapitányság éves beszámolóját is meghallgatták a képviselők.

Az ülés első napirendi pontjaként a helyszínt adó Újkígyós polgármestere számolt be az előző évek, valamint a folyamatban lévő, pályázati forrásból megvalósult fejlesztéseiről. Botyánszki Pál László ismertette: a közelmúltban 1 milliárd 627 millió forint értékben korszerűsítették településüket. A polgármester részletezte, hogy ipari parkot létesítettek, a kerékpárút-hálózatot modernizálták, valamint a közvilágítást is felújították.

– Ezen beruházásokon túl jelenleg is folyamatban van Újkígyós területén a csapadékvíz elvezetése, amely mintegy 450 millió forint értékben valósulhat meg. Alapvetően nem vagyunk belvizes terület, de voltak olyan évek, amikor az elvezetés gondot jelentett. Jelenleg hat helyszínen szikkasztóárkok telepítése történik – hangsúlyozta Botyánszki Pál László.

A közgyűlés tagjai továbbá áttekintették a Békés vármegyei nemzetiségi önkormányzatok tavalyi évi munkáját, valamint a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány előző évi tevékenységét. Ezen túl Vörös Ferenc megyei rendőrfőkapitány tájékoztatott a vármegye közbiztonságának 2022-es helyzetéről.

– Kiolvashatjuk ebből a tájékoztatóból, hogy évről-évre javulnak a közbiztonsági adatok Békés vármegyében. Megállapítható, hogy évről-évre kevesebb bűncselekmény történik, 2022-ben is jelentősen javult a felderítettségi mutató, amely 86 százalékon áll. Ez azt is jelenti, hogy a vármegyék rangsorában a bűnügyi fertőzöttséget tekintve nagyon előkelő helyen állunk, tizennyolcadikok vagyunk – fogalmazott Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke.

A grémium zárt ülésen tárgyalta kinek ítéli oda a "Polgárokért" és a "Békés Vármegyéért" kitüntető díjakat. Az elismeréseket az augusztusi, ünnepi közgyűlés alkalmával adják majd át.

Galéria

További programok »

FEL