Újkígyósi búza is lesz a Magyarok Kenyerében, várják a gazdák felajánlásait

2019. július 18. 16:29 | behir

Újabb Békés megyei település csatlakozik az országos kezdeményezéshez.

A 2011-ben útjára indított Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a kezdeti 10 tonna után tavaly már több mint 600 tonna búzát adományoztak a magyarországi és a határon túli magyar gazdák – mondta el Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az idei gyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón kedden. 

A Magyarok Kenyere program sikeres, a tavaly már 80 ezer rászoruló gyermeken segítő programot a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (Magosz) 2013 óta szervező NAK elnöke szerint ugyanakkor már nem az összegyűjtött búzaszemek mennyiségének növelése a cél, hanem az, hogy minél szélesebb körből gyűjtsék be azokat.

A kezdeményezéshez Újkígyós önkormányzata és az Újkígyósi Gazdakör is csatlakozik, egyúttal arra kér minden újkígyósi gazdálkodót, akiknek földjén búza is terem, hogy jelképes mennyiségű, 50 kilogramm búzával járuljon hozzá a programhoz. A gabonát augusztus 18-ig fogadják, a részvételi szándékot Marossy Gábor gazdaköri elnöknek vagy a polgármesteri titkárságon lehet jelezni.

A helyi gazdák által felajánlott búzát jelképesen az Újkígyóson, augusztus 20-án, a városi ünnepségen Kulcsár Lászlóval, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnökével és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek országos alelnökével együtt adják át Jakab István MAGOSZ elnöknek.

További programok »

Gazdaság

Besesek Botond: Az adórendszernek versenyképesnek és egyszerűnek kell lennie

Fontos a magyar adórendszer versenyképességének megőrzése – hangzott el a 2020-as békéscsabai gazdasági évnyitón. A rendezvényt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, amelyen a Békés Megyei Kormányhivatal mellett a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámigazgatóság is képviseltette magát.
2020. február 25. 17:39
FEL