Újabb vereség: a Tatabánya kiütötte a már kiesett Orosházát

2021. május 24. 15:48 | Hidvégi Dávid

Már az előző fordulóban, a Budakalász ellen eldőlt, hogy az Orosház FKSE-Linamar matematikailag sem maradhat bent az első osztályban. A zöld-sárgák azzal a tudattal léptek pályára a bronzéremért hajtó Tatabánya ellen, hogy jövőre az NB I/B keleti csoportjában kell szerepelniük.

OROSHÁZI FKSE-LINAMAR – GRUNDFOS TATABÁNYA KC 18–36 (8–19)
K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. Vezette.: Sándor L., Szikszay.
Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Tóth K. 1, Ushal 2, Kancel, Döme, Sakic 5. Csere.: Majdán (kapus), Lászlai 1, Peskov 6 (1), Szabó M., Pásztor M., Andrikó 1, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Tatabánya: Bartucz – Hornyák P. 3, Balogh Zs. 2, Győri M. 2, Sipos 3, Bozovic 5, Molnár B. 7. Csere.: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Ancsin 5, Nemes 1, Hornyák B. 2, Debreczeni 1, Zdolik 3, Juhász Á. 1, Bodnár 1. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0.

Az Orosháza az utolsó előtti fordulóban sem számíthatott a csapatkapitány, Németh László és a másik két alapember, a 46 találatos Lele Ákos, valamint a 36 gólos Bella Csaba sem. A hazaiak nélkülük igyekeztek helytállni a roppant erős, válogatottak sorát felvonultató Tatabánya ellen.

Az első gólt a zöld-sárga mezben pályára lépő Orosháza szerezte meg Tóth Károly révén a 2. percben. Mint később kiderült, ekkor vezetett először és utoljára a mérkőzésen a viharsarki együttes, (1–0). A hazaiak első góljára rögtön válaszolt a magyar válogatott alapembere Ancsin Gábor, majd rögtön duplázva két gólos előnyhöz juttatta a csapatát, (1–2). A folytatásban több orosházi támadás is elhalt a vendégek kapuja előtt, nem úgy a másik oldalon, ahol az orosházi nevelésű válogatott Balogh Zsolt megmozdulása már négygólos tatabányai előnyt eredményezett, (2–6). A 10. percben Molnár Balázs is betalált öt gólós előnybe jutattva csapatát, ekkor a hazaiak mestere kikérte az első idejét, (2–7).

Ratko Djurkovic együttese a folytatásban sem boldogult a támadójátékban a láthatóan nagyon motivált Tatabányával. A vendég együttes csak azért nem lépett el korábban jelentősen vendéglátójától, mert Yunus Özmusul több bravúrt is bemutatott. A 16. percig Aleksei Peskov találatával még tartotta a lépést ellenfelével az Orosháza, ám ennél közelebb már nem tudott jönni, (5–10) Az utolsó öt percben elhúzott a Tatabánya, a szünet előtti percekben Ratko Djurkovic kipróbálta a hét a hat elleni játékot, de ez sem jött be, két üres kapus gól lett az eredménye. Az első félidőt 11 gólos előnnyel, 8–19-es vezetéssel zárta Vladan Matic csapata.

 

A második félidőben sem változott a játék képe

 

A második félidőt is a Tatabánya kezdte jobban, Molnár kezdte a góllövést. Hazai oldalon egyedül Peskov bombagóljai és a frissen beállt Majdán Márk védései jelentettek némi gyógyírt a hazai drukkereknek. A 40. percben 11–26-nál magához hívta játékosait Ratko Djurkovic, de nem változott a játék, együttesének nem sikerült közelebb férkőznie vendégéhez. Az élvonaltól búcsúzó zöld-sárga mezes alakulat hitehagyottan, görcsösen játszott. Az 53. percben már húsz gól volt közte Molnár újabb góljának köszönhetően, (14–34). A hátralévő percekben ezen az eredményen az addig padon ülő fiatal játékosait is szerepeltető hazaiak már csak kozmetikázni tudtak.

A Tatabánya végül nagyon magabiztosan 18 góllal 18–36-ra győzött bebiztosítva a 3. helyet. A bronzérmes csapat jövőre az EHF Európa-ligában szerepelhet, míg az Orosháza a követlező idényben az NB I/B keleti csoportjából próbálhat meg visszajutni az élvonalba. 

 

MESTERMÉRLEG

 

Ratko Djurkovic: Csak gratulálni tudok a Tatabányának a bronzérméhez! A játékról nem tudok mit mondani, hiszen hatalmas különbség van a két csapat között.

Vladan Matic: Hála Istennek, megvan a bronzérem! Le a kalappal a csapatom előtt, kiváló társaság!

Források: ofkse.hu és mksz.hu

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
2021. szeptember 22. 18:00
FEL