Kézilabda: Két gólon múlott az Orosházi FKSE pontszerzése

2021. április 19. 08:32 | Hidvégi Dávid

A félidőben még vezetett, de a mérkőzés végére kétgólos hátrányba került, így kikapott az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese a bajnokságban 5. Csurgói KK-tól. Ratko Djurkovic együttese továbbra is az utolsó 14. helyet foglalja el az élvonalban és gyakorlatilag minimálisra csökkentek a bennmaradási esélyei.

OROSHÁZI FKSE-LINAMAR – CSURGÓI KK 27-29 (15-13)
K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. Vezette.: Rontó Ádám, Szanyi Péter.
Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 2, Peskov 8, Tóth K. 6, Bella 1, Döme 5, Ushal 3. Cs.: Majdán (kapus), Sakic, Lászlai 2, Kancel. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Csurgó: Tatai – Vasic 5, Krecic 2, Vasvári, Borsos 6, Kovacevic 1, Hanusz 3. Cs.: Pallag (kapus), Krsmancic 8 (4), Szeitl E. 1, Gábor M. 1, Popovic, Kerkovits 2. Vezetőedző: Alem Toskic.
Kiállítások: 16+Kancel Ottó a 42. percben kizárva, ill. 14 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 5/4.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR együtteséből három kulcsjátékos is hiányzott. Ratko Djurkovic nem számíthatott Németh László és Lele Ákos játékára sérülés miatt, míg Kiss Axel betegség okán maradt távol a találkozótól. 

A mérkőzés első gólját a fehér mezben pályára lépő Csurgó szerezte meg Marko Vasic lerohanás góljával. Az Orosháza gyorsan válaszolt, Aleksei Peskov volt eredményes.

Legközelebb 6-6-os állásnál mutatott döntetlent az eredményjelző, majd a 13. percben először vette át a vezetést a hazai csapat Döme Szabolcs révén (7-6).

Aliaksei Ushal előbb megduplázta csapata előnyét, majd a 20. percben egy újabb góllal vette ki a részét a játékból, ezzel három találatra növelve a különbséget az együttesek között (11-8). A következő percben egy látványos kínai figura után Pásztor Máté volt eredményes, ezzel négy gólra növelvén az előnyt (12-8).

A vendégek vezetőedzője, Alem Toskic ekkor időt kért, de az első félidőben ez már nem éreztette a hatását. A 23. percben kettős emberhátrányba került az Orosháza, ám koncentrált játékkal megúszta egy kapott góllal. A sérült csapatkapitányt nélkülöző hazaiak támadásban és védekezésben is jól teljesítettek, amit félidei kétgólos, 15-13-as vezetésük is jól mutatott.

 

A második félidőben magára talált a Csurgó, így nehezen, de győzött

 

A második félidő első két percében gyorsan egyenlített a Somogy megyei csapat: Szeitl Erik és Marko Vasic volt eredményes. A viharsarkiak a második játékrész első öt percében mindent kihagytak, nem tudtak gólt dobni. Ellenben a Csurgónak minden bejött: Mladen Krsmancic és Vasic góljaival már a vendég gárda vezetett két góllal.

A hazai csapat nem adta fel, a 38. percben Tóth Károly egyenlített (18-18). A következő percben már az Orosháza vezetett Lászlai Szabolcs találata után (19-18). A Békés megyeiek egy újabb kulcsemberüket vesztették el, miután Kancel Ottót a 42. percben a harmadik kettő perces kiállítása után kizárták a játékvezetők.

A 45. percben visszavette a vezetést a Csurgó, miután Borsos Tamás az üres kapuba talált be. A hazaiakat a bennmaradás vágya és a pontszerzés reménye fűtötte, de már nem tudták visszavenni a vezetést. A hajrában állandósult a kétgólos különbség, bár az Orosháza fel-feljött egy gólra. A mérkőzést a Csurgó nyerte 29-27-re, ezzel pedig fontos két pontot szerzett ahhoz, hogy a szezon végén odaérjen az EHF Európa-liga előselejtezőt érő harmadik helyre.

Az Orosháza célja továbbra is a bennmaradás, de már csak nyolc mérkőzése van hátra a bajnokságban, a megszerezhető pontok száma 16. A zöld-sárga együttes jelenleg 4 ponttal a tizennegyedik, az utolsó bennmaradást jelentő 12. pozícióban a Dabasi KC VSE van 9 ponttal, ellene éppen az előző fordulóban kapott ki az Orosháza, ami jócskán csökkentette az első osztályú tagság megőrzésének esélyét. Az OFKSE szerdán a Veszprémi KKFT otthonába látogat, amely nem összekeverendő a listavezető Telekom Veszprémmel.

 

Mestermérleg

 

Ratko Djurkovic: – Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk pontokat szerezni, pedig ma este nagyon közel álltunk hozzá. Mind a két oldalon bátor volt a játék. Sajnálom, hogy a meccs végén nem volt szerencsénk, és azt, hogy sokat hibáztunk. Van bennünk küzdeni akarás és a bajnokság végéig bíznunk kell abban, hogy benn tudunk maradni.

Alem Toskic: – Egyértelmű, hogy lebecsültük az Orosházát, amit nem szabadott volna. Ebben közrejátszott az, hogy tudtunk a sérültjeikről, az utolsó pillanatban pedig az is kiderült, hogy Lele Ákos sem játszhat. Az Orosháza nagyon is jól játszott, a végén velünk volt a sportszerencse. A legfontosabb a két pont, már készülünk is a szerdai Tatabánya elleni meccsre, ami nagyon fontos lesz.

További programok »

Sport

FEL