Újabb tüntetés a pedagógusokért

2016. február 13. 17:16 | behir.hu

Az Ébredj, Viharsarok! civil csoport közös bicikli tolásra hívta azokat, akik nem tudtak elmenni a fővárosi tiltakozásra, de szerették volna kifejezni szolidaritásukat és támogatásukat a pedagógusok iránt. Délután négykor indultak a tüntetők a város szívéből a Főtér felé.

A fehér szalag most is megjelent a résztvevőkön, amely az elmúlt hetekben azon békéscsabai iskolákra került fel, akik csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárainak nyílt leveléhez. A jelenlévők között a helyi pedagógusok mellett, egészségügyi dolgozók, szülők és diákok is megjelentek.

A rendezvényen Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületének elnöke elmondta, szerinte az oktatásban az autonómia teljes hiánya tapasztalható.

Körömi János, az Együtt békéscsabai választókerületének elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy senkinek sem szabad a következményektől félnie.

Ugyanakkor Hrabovszki-Megay Oktávia, az "Ébredj, Viharsarok!" civil csoport vezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos kimenni az utcára, mert szerinte enélkül nem lehet változás az országban.

A megmozdulás 18 óráig tartott.

FEL