Atlétika Csapatbajnokság: Hat csabai első hely Székesfehérváron

2017. szeptember 12. 17:06 | behir

Székesfehérváron rendezték a Csapatbajnoki Atlétikai Döntőt. A csabai versenyzők összesen hat első helyet és több értékes pozíciót gyűjtöttek, a Viharsarok elnevezéssel induló csapat a 10. helyen zárt.

Márton Anita a súlylökés és diszkoszvetés megnyerése után kalapácsvetésben is kiválóan szerepelt, és három méteres egyéni csúcsot produkált.

Dr. Baji Balázs 100 m-es síkfutásban diadalmaskodott, a nagy ellenszélben csupán egy századmásodperccel győzött a futamában, de az összesítésben a győztes ő lett. A 110 gátas győzelme várható volt, tőle megszokottan, precízen megcsinálta. A 4x100 m-es váltó meglepetést hozott számára, hiszen a gyengébb futamban az előnytelen 1-es pályát kapta a csapat és egy műhiba miatt Balázsnak kellett kezdőként futnia, de fantasztikus futással és váltással, csupán századokkal maradt le a váltó a harmadik helyről.

Gregor László a 3000 m akadály győzelme után 5000 m-en is győzedelmeskedett és röviddel a befutás után a 4x400-as váltóban is kiválóan futott. Három számos volt és jól futott a nagy „öreg” Tábor Miklós is, akire mindig lehet számítani a csapatban.

Összesítésben az ún. Viharsarok csapata a 10. helyen végzett, másfél ponttal lemaradva a 8. helyről. A csapatban több fiatal versenyző is szerepelt és gyűjtötte a tapasztalatokat a jövőre. Sok balszerencsés körülmény ellenére - például a három számba nevezett és jó esélyekkel pályázó Bogdán Annabella sérülés miatt nem tudott indulni - a csapat helytállása nagyon dicséretes.

 

További programok »

Sport

FEL