Újabb szakrendelésekkel bővült a kórház új járóbeteg-irányítási rendszere

2024. március 3. 13:12 | behir.hu

A Békés Vármegyei Központi Kórházban tavaly november 1-jén új előjegyzési és betegirányító rendszer kezdte meg működését, amelybe az elmúlt hónapokban egyre több szakrendelést vontak be. Március 1-től a Pándy Kálmán Tagkórház Rendelőintézete is az új rendszer szerint fogadja a betegeket.

Újabb szakrendelésekkel bővült a járóbeteg irányítási rendszer a Békés Vármegyei Központi Kórházban. A folyamatos rendszer kialakítás eredményként mára a kórház járóbeteg szakellátások döntő részének időpont foglalása az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási téren keresztül történhet.

 


A szakrendelések a következők:

A Dr. Réthy Pál Tagkórház (Békéscsaba, Gyulai út 18): Valamennyi szakrendelés az új rendszer szerint működik, az alábbiak kivételével: központi laboratórium, radiológiai munkahelyek (röntgen, ultrahang, CT, MRI, mammográfia) és a rehabilitációs szakrendelés.

Pándy Kálmán Tagkórház (Gyula, Semmelweis utca 1): A sebészeti tömb földszintjén található munkahelyek: aneszteziológia ambulancia, sebészet szakrendelés, coloproctológia szakrendelés

A Semmelweis-tömb földszintjén a gyermekosztály, a 3. emeleten pedig a szülészet-nőgyógyászat osztály járóbeteg szakrendelései, a klinikai onkológia és sugárterápia osztály járóbeteg szakrendelései.

A rendelőintézet épületének valamennyi szakrendelése-


Ezzel párhuzamosan egy új előjegyzési telefonszámot vezettek be.


A kórház munkatársai a 66/555-444-es számon munkanapokon 07.00 és15.00 óráig folyamatosan várják a hívásokat és a szabad időpontokra előjegyzést biztosítanak a szakrendelésekre.

A vonalak a korábbi időpont foglalási idősávokban nagyon túlterheltek, ezért lehetéges, hogy minden hívást nem tudnak azonnal fogadni. A betegeket arra kérik, hogy amennyiben nem tudják a telefonos munkatársakat elérni, a hívást 10:00-12:00 óra között próbálják megismételni. 

Időpont kéréshez az alábbi dokumentumokra lesz szükség: 

  • TAJ kártya;
  • amennyiben hozzátartozónak kérik az időpontot, a beteg személyes okmányaira a pontos adatok egyeztetése miatt;
  • beutalóra (a beutaló köteles ellátások esetében);
  • korábbi ambuláns lapra, amenniyben már korábban járt az adott szakrendelésen.

 

Fotók: behir.hu/Kovács Andrea


Annak érdekében, hogy az intézmény elérhetőségét javítani tudják, 2024. március 6-tól a foglaláshoz egy új központi e-mail címet vezetnek be. Ettől a naptól az idopontfoglalás@bmkk.eu-n is várják a betegek jelentkezését. 

Az emailben történő időpont foglaláshoz szükséges megadni a pontos nevet, TAJ számot, telefonszámot és azt, hogy milyen szakrendelésre szeretne időpontot foglalni. A hozzátartozó részére történő időpont foglalás esetén, az ő nevét és TAJ számát. Beutalóköteles szakrendelés időpont foglalásához, amennyiben papír beutalóval rendelkeznek, azt is kérik csatolni. 

A rendszer működésének kiterjesztésével a Békés Vármegyei Központi Kórház mindkét tagkórházában, az ellátás igénybevétele előtt a bejáratoknál sorszámot szükséges húzni, mellyel a behívás először a betegirányító pulthoz majd az adott szakrendelésre történik. A sorszámok húzásához mindkét telephelyen segítséget nyújtanak a kórház munkatársai

Betegfelvételhez az alábbiakat szükséges előkészíteni:

  • TAJ kártya,
  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • beutaló (beutaló köteles szakrendelések esetén),
  • korábbi ambuláns lap, ha már járt az adott szakrendelésen

A betegfelvétel során rögzíteni szükséges a saját vagy kapcsolattartó telefonszámát vagy e-mail címét.

Az új előjegyzési és betegirányítási rendszer bővítése folytatódik, a következőkben bevezetésre kerülő szakrendelésekről a kórház honlapján tájékozódhatnak. 

 

Forrás: Békés Vármegyei Központi Kórház

További programok »

FEL