Újabb mérföldkő a Deák utcai híd építésében

2024. április 10. 18:01 | Vincze Attila

Elkészült a József Attila és a Deák utca közötti új átkelő hídfelületének betonozása Békéscsabán, így szerdán a szakemberek egy hatalmas daru segítségével már az oldalsó állványzatot is elbontották. A kivitelezés továbbra is a terveknek megfelelően halad.

Legutóbb március végén számoltunk be az építkezés állásáról, akkor már javában zajlott a hídfelület betonozása. Az azóta eltelt nagyjából két hétben megszilárdult a betonréteg, így tovább folytatódhattak a munkálatok.

A kivitelező Galéria Invest Kft. építésvezetője a behir.hu megkeresésére elmondta: ahogy elkészült a monolit-vasbeton pályalemez, el is bontották a konzolokat a négy ív alatt. Bunta Ferenc kiemelte, jelenleg a pillérek zsaluzása folyik, egyúttal elkezdték az ideiglenes közműtartó állványzat bontását, melyre a híd alatt átfutó közművezetékek megtámasztása miatt volt szükség. Megjegyezte: csütörtökön a meglévő pályalemez pilléreinek betonozása zajlik, nem sokkal utána kezdődik majd a Derkovits és az Árpád sor csatlakozásának kiépítése. 

– Hamarosan elindul a szegélykövek sablongyártása is, ugyanis a híd szélein masszív, L alakú beton szegélyelemek készülnek egyedi gyártásban, ezek méretét pedig egyenként le kell venni majd. Ha megépül a két utcai csatlakozás, akkor megkezdődik az útburkolat kivitelezése, illetve a pillérek elkészülte után a díszes acélkorlát lakatosmunkái szintén elindulnak majd – hangsúlyozta.

Hozzátette: a pályalemez két réteg bitumenes vízszigetelő lemezt és egy védőréteget is kap, erre kerül majd rá a járófelület, amely kétszínű térkőből lesz majd. Utóbbi lerakása ideális esetben kb. másfél, két hónap múlva kezdődhet el. 

 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Átvette megbízólevelét Szarvas Péter polgármester – galériával

A Helyi Választási Bizottság elnöke a június 9-i önkormányzati választás eredményének megfelelően átadta megbízólevelét Békéscsaba polgármesterének szerdán. Szarvas Péter – aki immár 10 éve vezeti a települést – október elsején veheti fel az újabb öt évre szóló mandátumát.
2024. június 19. 12:00
FEL