Újabb intézkedést rendelt el Szarvas Péter a szociális otthonok lakói érdekében

2020. április 4. 09:53 | behir

Szarvas Péter polgármester videóüzenetben jelentett be, hogy a szociális szféra vezetőivel egyeztetve, újabb szükséges óvintézkedések lépnek életbe.

– Elrendeltem, hogy még húsvét előtt mindkét békéscsabai bentlakásos szociális intézményben alakítsák ki az online kapcsolattartás feltételrendszerét. Látogatási tilalom van, de fontosnak tartom, hogy az ünnepen a bentlakók is el tudják érni szeretteiket, illetve őket is el tudják érni a családtagjai – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester a közösségi oldalán. 

A polgármester további rendelkezései között szerepel, hogy az Ady Endre utcai és az Életfa Idősek Otthonában, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában, valamint a hajléktalanszállón is minden helyiséget fertőtleníteni kell. Szarvas Péter  kiemelte, hogy ha a fenti intézmények bármelyikében koronavírus fertőzést fedeznének fel, meg kell kezdeni az azonnali izolációt a többi ellátott, és a személyzet egészségének megóvása érdekében.

– Elkezdtük a felkészülést arra is, hogy személyes teszteléssel tudjuk megállapítani, van-e koronavírussal fertőzött személy az intézményekben – tette hozzá a polgármester.

 

 

További programok »

Életmód

Nyári táborok: Segítünk a tábort keresőknek és a tábort szervezőknek

Nyakunkon a nyár! A távoktatás, az osztálytársak távolléte miatt idén talán még fontosabb, hogy közösségben legyenek, különböző izgalmas és hasznos programokon vegyenek részt a gyerekek. A behir igyekszik segíteni, hogy mindenki megtalálja a számára kedves elfoglaltságot az idén is igen gazdag tábori kínálatban.
11:53
FEL