Újabb intézkedést rendelt el Szarvas Péter a szociális otthonok lakói érdekében

2020. április 4. 09:53 | behir

Szarvas Péter polgármester videóüzenetben jelentett be, hogy a szociális szféra vezetőivel egyeztetve, újabb szükséges óvintézkedések lépnek életbe.

– Elrendeltem, hogy még húsvét előtt mindkét békéscsabai bentlakásos szociális intézményben alakítsák ki az online kapcsolattartás feltételrendszerét. Látogatási tilalom van, de fontosnak tartom, hogy az ünnepen a bentlakók is el tudják érni szeretteiket, illetve őket is el tudják érni a családtagjai – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester a közösségi oldalán. 

A polgármester további rendelkezései között szerepel, hogy az Ady Endre utcai és az Életfa Idősek Otthonában, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában, valamint a hajléktalanszállón is minden helyiséget fertőtleníteni kell. Szarvas Péter  kiemelte, hogy ha a fenti intézmények bármelyikében koronavírus fertőzést fedeznének fel, meg kell kezdeni az azonnali izolációt a többi ellátott, és a személyzet egészségének megóvása érdekében.

– Elkezdtük a felkészülést arra is, hogy személyes teszteléssel tudjuk megállapítani, van-e koronavírussal fertőzött személy az intézményekben – tette hozzá a polgármester.

 

 

Életmód

Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.
17:04
FEL