Újabb gazdaságfejlesztő program a Csabagyöngye szőlőültetvényen

2021. június 11. 18:25 | Csiffáry Zsuzsanna

Pénteken délután a Csabagyöngye szőlőültetvényen, a Hagyományőrzés a kertekben, gyümölcsösökben 2. című rendezvényen elmondták, hogy fontos a kertészet, az agrárkultúra fejlesztése és szélesebb körben való ismertetése. A szőlő és borkultúrával kapcsolatos hagyományokról, aktuális fagondozási technikákról, kártevőkről és növénybetegségekről hallhattak előadásokat a jelenlévők.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik nyertes projektjének részeként szervezték meg a Csabagyöngye szőlőültetvényen pénteken délután.  Az eseményt a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke indította el. Előadásának témája a szőlő és borkultúrával kapcsolatos hagyományok ismertetése.  

– Rendhagyó eseményen lehetünk itt mindnyájan. A célom az, hogy minél több emberrel ismertessük meg a kertkultúrát, kertészetet, szőlőt. Úgy látom, hogy nagy igény van a természetben töltött időre és a pandémiás időszak is megerősítette, hogy jobb kint lenni, mint a négy fal között – fogalmazott Hankó János, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke.

– A ma megjelenteknek a gyümölcsfák gondozásáról beszéltem, akik színes képet kaptak arról, hogy miként is kell egy fát ápolni a kertünkben. Néhány kártevőt és betegséget is taglaltam az előadásomban – fogalmazott kérdésünkre Kovács Mónika növényvédő szakmérnök. 

Galéria

 

További programok »

FEL