Újabb expedícióra indult Major Gyula és csapata, film készül az útról

Egy hónapos, több mint kétezer kilométeres vízi útra indult csütörtökön Major Gyula filmrendező és csapata, akik az Északi-tengertől egészen Békés megyéig hajóznak majd.

Csütörtökön indult útjára az a kilenc fős expedíció, amely ezúttal nem csak a hazai, hanem az európai vizeket is meghódítja. A csapatot Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter indította el a békési megyeszékhely főteréről, ahol az expedíció három hajója közül kettőt is felvonultattak.

 

Az expedíció egy hajója Békéscsabán, a Szent István téren. Fotó: V.D.

 

– Rotterdamba indulunk: egy, az Északi-tengertől induló, Rajnát, Majnát, Szajnát, Dunát, Tiszát, Köröst érintő túrát csinálunk meg, amelyet két operatőr kísér, a végeredmény egy újabb film lesz – árulta el Gyurkó Dániel producer.

A csapat tagjai elárulták: óriási út áll előttük, amelyet több mint ötven zsilip is nehezíz majd.

– Nem fókuszálunk külön témára, inkább az útra koncentrálunk és arra, hogyan bírjuk ki a tervezett több mint harminc napot együtt. Életünk legnagyobb expedíciójára indulunk, a tervek szerint több mint kétezer kilométert teszünk meg, ilyenre még sosem volt példa. Három hajóval, 9 fős legénységgel, szárazföldi kíséret nélkül vágunk neki az útnak – fogalmazott a behir.hu kérdésére Major Gyula.

A rendező azt is elárulta, hogy az expedícióról készülő film illik majd a korábbi öt közé. A csapat a tervek szerint július 17-én érkezik Köröstarcsára.

Megosztás:

Címke: ,