Újabb „Éltető szeretet” ponttal gazdagodott Békéscsaba

2020. február 7. 15:05 | Papp Ádám Sándor

Pénteken avatták fel a megyeszékhelyen a 13. Éltető szeretet pontot egy tavaly megnyitott étterem-benzinkúton.

Egy évvel ezelőtt indította kampányát az Egyensúly AE Egyesület, ennek részeként a szervezet olyan intézményeket, vendéglátó-ipari egységeket, vállalkozásokat, szervezeteket keres, amelyek vállalják, hogy lehetőséget adnak a fiatal anyukáknak csecsemőjük szoptatására szeparált, az intimitást és megfelelő higiéniát biztosító helyiség fenntartásával.

A korábbi 12 helyszínt követően a Vozi Burger & Café Benzinkút is csatlakozott a kezdeményezéshez. Vozár József ügyvezető elmondta: az étterem megálmodásakor egy olyan közösségi teret szeretett volna kialakítani, amely kulturált és 21. századi körülményeket biztosít a betérő vendégek számára. Kiemelte: vendéglőjük építésekor családbarát helyiséget alakítottak ki a gyermekkel érkezők számára, most ezt a szolgáltatásukat egy pelenkázóval felszerelt „intim” szobával bővítették.

A kampány elsősorban a szoptatós anyák támogatásáról és segítéséről szól – hívta fel a figyelmet a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás kiemelte: a felhívást hasznos társadalmi tevékenységnek tartja, amelynek szemléletformáló hatása is van.

– Ha egy édesanya a kisgyermekével járja a várost, akkor ezek a pontok, helyek alkalmasak arra, hogy nyugodt körülmények között anyatejjel táplálja és tisztába tegye gyermekét. Nagyon fontos, hogy az infrastruktúra ehhez adott legyen, másrészt pedig a dolgozók helyet biztosítsanak a szoptatáshoz a családok számára. Nagyon sok apróság kell ahhoz, hogy úgy gondoljuk, családbarátként működik egy ország, társadalom. Ezek a kis dolgok ugyanakkor nagyon sok szülő mindennapjait befolyásolják, például abban, hogy egy anya meddig tud elmenni gyermekével az otthonától – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az étterem, amely benzinkút is egyben, immár az „Éltető szeretet” matricával rendelkezik, amely azt jelzi, hogy tagja a kismamákat és gyermekeiket segítő mozgalomnak.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL