Újabb egyesületek foglalták el a város főterét – videóval

Több százan voltak kíváncsiak az idei Sporthétfő programsorozat harmadik eseményére Békéscsabán.

A rendezvényen a sportolni vágyók kipróbálhatták azokat a sportágakat, amelyeket a városban működő klubok nyújtanak. A programsorozat harmadik hétfőjén 8 egyesület érkezett a város fő terére és mutatták be az általuk képviselt sportot. Az eseményen nem csak a labdajátékoké volt a főszerep, de nagy volt az érdeklődés például a Békés Megyei Görkorcsolya Egyesület bemutatója iránt is, ahol játékos formában ismerkedhettek meg az alapokkal a kisebbek.

A főtéren Stanciu-Horváth Éva által bemutatott, WALKenergiere is láthatóan nagy volt az érdeklődés. Sokak számára ez a testmozgás kategória ismeretlen és új. Stanciu-Horvát Éva elmondta – A WALKenergie maga igazából egy WALKenergie gép, ami nagyon nagyon hasonló a futópadhoz. Annyi igazából a különbség, hogy ez egy mechanikus gép és attól működik, hogy mi hajtjuk a saját mozgásunkkal. Van rajta egy ellenállás gomb ezzel tudjuk szabályozni azt hogy milyen erősséggel dolgozunk és ez határozza meg az intenzitását is egy-egy feladatnak. Ezek a gépek nagyon jók a szálkásításra, tehát az alakformálásra is.

 

 

A Békéscsaba 1912 Előre SE is megtalálható volt a helyszínen, ezúttal egy U-15-ös lánycsapattal érkezett és tartott bemutatót, illetve csapatmérkőzést.

A több magyar válogatottat is kinevelő békéscsabai Torna Club is bemutatkozott Békéscsabán hétfőn délután. A tornászok, a tornaszerüket bemutatva, akrobatikus gyakorlatokkal készültek. Emellett modern zenére is táncolt az óvodás, illetve a kisiskolás csoport.

A Sporthétfő július 10-én folytatódik, amikor többek között a Békéscsabai Kosárlabda Klub, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE és a Magyar Bábus Biliárd Egyesület is képviseltetik magukat a programsorozaton.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,