Újabb adomány; közel a koraszülött-mentőautó

2017. június 13. 08:11 | Kovács Dávid

Újabb adománnyal gazdagodott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, a Galéria Invest Kft. 300 ezer forinttal támogatta a kezdeményezést. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kuratóriumi elnök elárulta, hazánk legmodernebb, 30 millió forint értékű járműve segítheti majd a Békés megyei családokat.

A Geléria Invest Kft. egy békéscsabai székhelyű családi vállalkozás, amely 2004-től foglalkozik magas-, mély- és útépítési építőipari, illetve parképítési kivitelezéssel. Szabó Tamás ügyvezető fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, hiszen az első olyan mentőautóért dolgozik az alapítvány, amely a megyében a koraszülötteket szállíthatja majd.

- A fiaimmal folyamatosan követtük a kuratórium munkáját, úgy gondoltuk, hogy ehhez nekünk is hozzá kell járulnunk. Nagy munkát végez az alapítvány és úgy gondoljuk, hogy nagy szüksége van erre az autóra a megyének, jó látni azt az összefogást, ami elindult a kezdeményezés kapcsán - emelte ki Szabó Tamás, a cég ügyvezetője a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségében megtartott sajtótájékoztatón.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kuratóriumi elnök örömmel fogadta az újabb adományt és kiemelte, hogy sokat jelent a vállalkozások támogatása.

- Hamarosan aláírjuk a szerződést a mentőautót gyártó céggel. Három árajánlatot kaptunk, a kuratórium összeült és döntött. Egy finn alapítású céggel állapodtunk meg, amelynek Kistarcsán van kirendeltsége. Amikor megtudták, hogy adományokból vásároljuk a járművet, akkor lemondott a nyereségről, így összesen 30 millió forintért vásároljuk meg az autót. Az egyik legkorszerűbb járművet kapjuk meg, hazánkban ilyen csak Békés és Veszprém megyében működik majd – emelte ki Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátette, nem állnak meg a gyűjtéssel, hiszen a következőkben a kiegészítő eszközökre fordítják majd a támogatásokat. A cél az, hogy többek között a lélegeztetésre szoruló, nagyobb gyermekeket is tudják majd szállítani.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL