Az újkígyósi Yes, Chef is támogatja a koraszülötteket

2017. május 25. 10:10 | Busi Ottó

 

Egy napi bevételét ajánlotta fel az újkígyósi Yes, Chef hamburgerező a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára. A szervezet egy korszerű, Békés megyét ellátó koraszülött-mentőautóra gyűjt, amellyel a régió koraszülött csecsemőinek szállítását tudnák megoldani.

A streetfood hamburgerező tulajdonosai személyes érintettségük okán is szívügyüknek tekintik az alapítvány támogatását. A család legifjabb tagja Boti, ugyanis korababaként jött a világra. A kisfiú és anyukája pedig több mint három hónapot töltött a gyulai kórházban, ahol a klinika dolgozói őrködtek a kisfiú felett. Boti, hála a megfelelő gondoskodásnak és törődésnek, jól van, Gyulára pedig már csak a kontrollvizsgálatok miatt jár vissza szüleivel.

A korszerű, Békés megyét ellátó koraszülött-mentőautó a régió koraszülött csecsemőinek szállítását tudná megoldani, ez nagy segítség az érintetteknek, mivel a babák, így már szállítás közben is megkaphatják azt az ellátást amit sok esetben csak a kórházba tudnának biztosítani.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed az alapítvány kuratóriumi elnöke - aki a kis Boti orvosa és a család barátja is egyben - elmondta: a gyűjtés jól halad, közel 27 millió forint van az alapítvány számláján. Jelenleg a mentőautó gyártójával tárgyalnak. Hozzátette: már megállapodtak, abban hogy milyen felszerelés legyen a mentőautóban, most egy részletes árajánlat, illetve részletes megállapodási szerződés készül, amit hamarosan aláírnak és a tervek szerint szeptember végére meg is lesz a mentőautó.

A Yes, Chef tulajdonosai egy napi bevételük felajánlásával is támogatni szeretnék a koraszülöttek segítőit a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt. Így akit vendégül tudnak látni 27-én szombaton déltől az újkígyósi hamburgerezőben, az automatikusan az alapítványt is támogatja. De nem csak azok járulhatnak hozzá a gyűjtéshez akik hamburgerre éhesek, lesznek becsületkasszás ajándéktárgyak és italok is, így bárki szabadon adományozhat az alapítvány számára. Ahogy Abdul doktor fogalmazott korábban: az összegyűjtött összeg mellékes, maga a szándék a fontos.

A korababákat segítő gyűjtést tehát május 27-én szombaton bárki támogathatja egy kiváló hamburger elfogyasztása mellett. Az újkígyósi Yes, Chef aznap déltől várja a vendégeket egy letisztult, rendezett és zöld környezetben, ahol fiatalok, családok, kicsik és nagyok is kellemesen tölthetik el az időt falatozás közben.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL