Új Tisza-híddal bővül az M44-es

2020. május 29. 17:28 | D. Nagy Bence

Az M44-es gyorsforgalmi út folyamatosan bővül, jelenleg egy új, a Tiszán átívelő híd is épülőben van a tiszakürti csomópont közelében.

A bejáráson Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Boldog István, Herczeg Tamás és Dankó Béla országgyűlési képviselők, valamint Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója voltak jelen.

– Az épülő Tisza-híd egy újabb 10 kilométeres szakaszát jelenti az M44-es útnak. Jelenleg a betonozási és szerkezetépítési munkák zajlanak, a szakaszt várhatóan 2021 szeptemberében vehetik birtokba a közlekedők – mondta el Pántya József. Hozzátette, hogy az épülő híd két partja októberben érhet össze.

 

Balról jobbra: Herczeg Tamás, Lezsák Sándor, Pántya József, Boldog István, Dankó Béla

 

A beruházás jelentősen érinti Békés megye gazdaságát és turizmusát is.

– Az M44-es dinamikus bővülésével hamarosan az a szimbolikus elmaradottság is eltűnik, ami a Tisztántúllal kapcsolatban gyakran felmerült. A gyorsforgalmi út kiépülése egészen Békéscsabáig a nagy vállalatok számára is fontos szempont, a megye elérhetőségén, megközelíthetőségén sok minden múlik – emelte ki Herczeg Tamás.

Lezsák Sándor az életminőséggel kapcsolatban fejtette ki gondolatait.

– Ennek az útnak a folyamatosa bővülése jobb minőségű életet jelenthet az érintett településeknek, tanyavilágnak. Egy jó úthálózat mozgosítja egy-egy térség gazdasági életét, ez pedig hosszú távon a vidék jelentős fejlődésével járhat – hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke.

További programok »

FEL