Új sportparkot építenek Kondoroson

2020. november 4. 18:08 | Tóth Bianka

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere számolt be közösségi oldalán arról, hogy egy 2016-ban benyújtott pályázat eredményeképpen új sportparkot létesítenek a város szívében.

A Kormány 2016. évben határozatban döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki minél több településén, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben - fogalmazott közösségi oldalán Kondoros polgármestere.

A Betyárkaland Játszótér melletti zöld területen kap helyet a sportpark

Ribárszki Péter kifejtette, hogy a program hozzájárul ahhoz, hogy a sporteszközök használatával a lakosság egészségi állapota javuljon és a sportolás a mindennapi életünk alapvető része legyen. Az önkormányzatok a települések lakosságszámának figyelembevételével meghatározott számú sportparkok igénylésére adhattak be támogatási kérelmet még 2016-ban. Így nyújtott be az önkormányzat 2 helyszín vonatkozásában „D” típusú sportpark létesítésére kérelmet. Négy esztendővel később, idén júliusban, derült égből villámcsapásként érkezett a jó hír, miszerint Kondoroson a Betyárkaland játszótér szomszédságában lévő, jelenleg füves, üresen álló területen „D” típusú sportpark létesülhet a közeljövőben.

A „D” típus, azt jelenti, hogy minimum 150 m2 alapterületen valósul meg a fejlesztés, esésvédő gumiburkolattal lesz kiburkolva és 15 db telepített eszköz (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát, stb.) várja majd a sportolni, edzeni vágyó fiatal és idős korosztályhoz tartozókat egyaránt. A Kormány döntése értelmében, az építtető a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt..
"Izgatottan várjuk, hogy megvalósuljon a sportpark, melyben reméljük nagyon sokan örömüket lelik majd."zárta gondolatait a polgármester.

FEL