Átadták a kondorosi sportparkot

2022. április 25. 15:13 | Szabó Judit

Hétfő délelőtt adták át Kondoroson az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program IV. ütemében megvalósult sportparkot.

A több mint 150 négyzetméter alapterületű sportparkot esővédő gumiburkolattal látták el, amelyre 15 eszköz telepítettek.

Az eseményen részt vett Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, aki fontosnak tartja a sportos életmód lehetőségének elérhetővé tételét.

– Egy-egy ilyen létesítmény esetében bárki számára adott, hogy kipróbálja magát. A munka, a szorgalom, a kitartás itt mindig érvényesül, és az egyik legigazságosabb dolog – emelte ki a sportoló.

 A sportpark tavaly novemberben készült el, de a városvezetők vártak a terület átadásával.

– A mai nap a sport jegyében zajlik városunkban, de nemcsak a most átadott park miatt, hiszen a városi sportcsarnokban sportnapot is rendeztünk – fogalmazott Ribárszki Péter polgármester. Mint mondta, a sportparkot minden korosztály igénybe veheti. A létesítmény a családok szigete és a Betyárkaland játszótér közötti területen helyezkedik el, így akár kirándulás közben is kipróbálhatják a sportolni vágyók.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy 2016-ban vette kezdetét az Innovációs és Technológiai Minisztérium elődje, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által indított Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program, melyre Kondoros is sikeresen pályázott.

– 2016 óta több, mint kétezer sportpark jött létre hazánkban, ezek sorába csatlakozott a kondorosi is. Ezen a területen korábban helyet kapott már már néhány mobil fitnesz eszköz, melyeket a lakosok rendszeresen használtak – emelte ki a képviselő.

Az ünnepélyes szalagátvágás után Katus Attila és a helyi iskola diákjai mutatták be az eszközök helyes használatát.

Galéria

További programok »

FEL