Új sajtmanufaktúrával gyarapodott Vésztő

2018. május 23. 16:11 | Horváth Szabolcs

A szerdán átadott Vésztői Sajtmanufaktúra a közeljövőben kezdi meg a termelést. Az önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozás jelenleg öt főt foglalkoztat a Start Munkaprogram segítségével.

 

 

A településen mára a közfoglalkoztatottak létszáma felére csökkent, így már csak megközelítőleg háromszázan dolgoznak ebben formában – tájékoztatott Molnár Sándor, Vésztő polgármestere, hozzátéve: a többiek mind az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el.

Az üzemben naponta 600 liter, helyben megtermelt tejet dolgoznak majd fel és többtucat sajtfélét készítenek helybeni és (a tervek szerint) külföldi értékesítésre. A termelés beindulása után már idén bővítik a dolgozói létszámot és az ígéretek szerint a béreket is emelik majd. A beruházás Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg közel 110 millió forintból.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Fotó: Kovács Dénes

 

További programok »

Gazdaság

Több használt autót vettünk idén nyáron

Soha korábban nem cserélt gazdát annyi használt autó, mint a nyár második felében és az ősz elején. Tavasszal, a kijárási korlátozások miatt lecsökkent az adásvételek száma, a nyáron viszont behozta a lemaradást a használtautó-piac. Szeptemberre az újautó-piac is helyreállt, de az éves forgalom így is jóval a 2019-es szint alatt marad – hangzott el az M1 Híradójában.
08:04
FEL