Új sajtmanufaktúrával gyarapodott Vésztő

2018. május 23. 16:11 | Horváth Szabolcs

A szerdán átadott Vésztői Sajtmanufaktúra a közeljövőben kezdi meg a termelést. Az önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozás jelenleg öt főt foglalkoztat a Start Munkaprogram segítségével.

 

 

A településen mára a közfoglalkoztatottak létszáma felére csökkent, így már csak megközelítőleg háromszázan dolgoznak ebben formában – tájékoztatott Molnár Sándor, Vésztő polgármestere, hozzátéve: a többiek mind az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el.

Az üzemben naponta 600 liter, helyben megtermelt tejet dolgoznak majd fel és többtucat sajtfélét készítenek helybeni és (a tervek szerint) külföldi értékesítésre. A termelés beindulása után már idén bővítik a dolgozói létszámot és az ígéretek szerint a béreket is emelik majd. A beruházás Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg közel 110 millió forintból.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Fotó: Kovács Dénes

 

További programok »

Gazdaság

Az Airbus üzemében gyártott alkatrészek a teljes helikopter üzletágat ellátják

Két éve indult el a termelés az Airbus gyulai gyárában. Az üzemben készült helikopter alkatrészek 2023 végén megkapták az európai repülésbiztonsági ügynökség felhasználási engedélyét, azóta a termelés három műszakban folyik. A Gyulán gyártott eszközöket a vállalat németországi és franciaországi összeszerelő üzemeiben építik be az új helikopterekbe.
2024. július 12. 19:07
FEL