Kövér László: a fejlődésről döntenek a lakosok október 13-án

2019. október 1. 19:20 | Papp Ádám Sándor

"Védjük meg közös eredményeinket" címmel tartott lakossági fórumot Kövér László, az Országgyűlés elnöke, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Molnár Sándor polgármester Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központban. A házelnök hangsúlyozta, hogy a települések élére olyan polgármesterek kellenek, akik az adott térség fejlesztését és fejlődését tartják szem előtt.

A választások mindig sorsdöntőek a lakosság életében, hiszen a szavazók a következő évek irányáról is döntenek – fogalmazott az Országgyűlés elnöke. Kövér László elmondta: fontos, hogy olyan személyek kerüljenek az önkormányzatok élére, akik a kormánnyal együttműködve szeretnék tovább fejleszteni az adott települést.

– Az emberek munkájának köszönhetően gyarapodik az ország és ezt védendő értéknek gondolom. Ha megnézzük, hogy milyen ellenfelek ágálnak most, egyfajta politikai cirkusszá tenni akarván az önkormányzati választásokat és megnézzük azt, hogy mit tettek vagy mit képviselnek, akkor ebben a pillanatban az ország szempontjából ennek a politikának nincs jobb, választható alternatívája. Arra kérjük az önkormányzati választásokon résztvevőket, hogy abban a szellemben menjenek el szavazni: az országépítő munkának a polgármesterek a segítői – hangsúlyozta Kövér László.

Vésztő az elmúlt években több területen is jelentős előrelépést tudhat magáénak – erről már a település polgármestere beszélt. Molnár Sándor elmondta: többek között orvosi rendelőt újítottak fel, iskolát bővítettek és fejlesztettek, valamint megvalósult a település eddigi legnagyobb beruházása is.

– A 2010-es időszak kezdetén kellett befejezzük azt a 1,5 milliárd forintos beruházást, amely Vésztő életének eddigi legnagyobb beruházása volt: megépült a szennyvízhálózat Vésztőn. Sikerült az utak közel 50 százalékát felújítanunk. Az iskolát két ütemben bővítettük. Kerékpárutakat építettünk a Kinizsi, Batthyányi utcán, most pedig a Vásárkör utca építésére nyertünk el forrást. Komoly energetikai fejlesztéseket hajtottunk végre, hiszen egy város működtetésének költségét így lehet csökkenteni. Szinte minden intézményünkben biomassza kazánok vannak, nyílászárókat cseréltünk és hőszigetelést hajtottunk végre, több helyszínen napenergiával termeljük meg az energiát. Óvodákat újítotunk fel, legutóbb a Békési úton és beadtunk egy olyan pályázatot, ahol bölcsődét bővítünk. Ezek mellett munkahelyeket teremtettünk a savanyitó üzem és a sajtüzem létrehozásával, hiszen a számok magukért beszélnek: a 7000 fős településen 3 éve 650 közfoglalkoztatottunk volt, 2019-ben ez a szám 200 alá esett és párhuzamosan csökkent a munkanélküliség is  – taglalta Molnár Sándor, Vésztő polgármestere.

A település polgármestere hozzátette: munkájával szeretné folytatni a település fejlesztését. Molnár Sándor kiemelte: jövő héten teszik le az alapkövét annak a közel 3 milliárd forintból épülő gyárnak, amely jelentős szerepet játszik majd a város további fejlődésében.

További programok »

Itthon

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek

Gyimesi László, az Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének alelnöke kérdésére a Miniszterelnökség megerősítette, hogy Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.
12:23
FEL