Zsigó Róbert: Háború vagy béke, ez a tét június 9-én

2024. május 28. 14:16 | behir.hu

Június 9-én valóban sorsdöntő választásokat tartunk, hiszen az a kérdés, hogy a háború vagy a béke pártján állunk, a Fidesz eddig a béke mellett állt ki – fogalmazott Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, hétfőn Sarkadon.

A parlamenti államtitkár Mokán István polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő meghívására érkezett Sarkadra, ahol a lakossági fórum előtt megtartott tájékoztatóján elismerte a városvezető eddigi munkáját. Mint fogalmazott: a kormány legfontosabb célja az volt, hogy fejlessze a kisebb településeket is, azért, hogy az itt élők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állami vagy az önkormányzati szolgáltatásokat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nehézségek, a koronavírus és az orosz-ukrán háború ellenére is sikerült összefogni.

– Azokon a településeken lehet segíteni, ahol tudják, hogy mit szeretnének, a helyi képviselők, polgármesterek azon dolgoznak, hogy mi a fontos az ott élőknek. Ez Sarkadon is így van, nem véletlenül sikerült végrehajtani a fejlesztéseket, Mokán István személyében egy olyan partnerre találtunk, akivel együtt tudunk dolgozni és ez a munka a jövőben folytatódhat – emelte ki.

Zsigó Róbert felidézte: 2022 februárjában tört ki az orosz-ukrán háború, a kormány pedig azon dolgozik, hogy az ország kimaradjon a háborúból és minél hamarabb fegyverszünet legyen és elkezdődjenek a béketárgyalások. Hozzáette azt is, hogy az európai vezetők többsége háborúpárti, ezért nagy tétje van az EP-választásoknak.

– Valóban sorsdöntő lesz ez a választás, mert arról döntünk, hogy tudunk-e békében élni, és tudunk-e olyan embereket küldeni Brüsszelbe, akik a béke pártján állnak. A legfontosabb kérdés az, hogy háború legyen vagy béke, a Fidesz eddig Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a béke mellett állt ki – szögezte le.

 

(Fotó: Csepreghy Mátyás)

Mokán István a hétfőn megtartott lakossági fórumon (Fotó: Csepreghy Mátyás)

 

Mokán István azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnál a koronavírus-járvány és az energiaválság ellenére megőriztek minden munkahelyet, ráadásul bővítették is azok számát, emellett jó kapcsolatot ápolnak a helyiekkel, a vállalkozókkal, a civil szervezetekkel és az egyházakkal is. A polgármester szerint békés közéletet, fejlődő várost, sikeres közösséget teremtettek, ezt pedig érdemes megóvni és folytatni a városban.

A városvezető nagy lehetőségként tekint a Békéscsabától Nagyszalontáig megépülő M44-esre, amely Sarkad mellett is elmegy majd, de felhívta a figyelmet arra is, hogy a Dél-Alföld legnagyobb tárolókapacitása Sarkadon van, a volt cukorgyár helyén kialakított ipari parkban. A polgármester emellett kiemelte a Corvinus-projektet, amelynek részeként sorra fúrnak és helyeznek üzembe gáztermelő kutakat Sarkad környékén.

 

További programok »

Itthon

FEL