Korszerűsítik a művelődési központot Sarkadon

2024. május 25. 13:24 | behir.hu

Több mint negyedmilliárd forintból korszerűsítik a művelődési központot a Békés vármegyei Sarkadon - közölte az önkormányzat.

A kilencezer lakosú település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyert el nettó 262 millió forintot, amelyből szigetelik az épültet, cserélik a külső nyílászárókat, korszerűsítik az elektromos hálózatot. Azért, hogy az épület energiafüggőségét csökkentsék, hőszivattyús rendszer révén lesz biztosított az épület fűtése-hűtése, továbbá napelemeket telepítenek. Az akadálymentesítés jegyében liftet is beépítenek, segítve az erkélyterembe való eljutást. Az épületet 1962-ben adták át, utoljára 1998-ban esett át felújításon.

A közbeszerzési eljárást a sarkadi Podeszt Építőipari Kft. és a gyulai Falkell Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte, a kivitelezéssel a tervek szerint október végéig végeznek. Mokán István (Fidesz-KDNP) polgármester közölte: 3 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezik Sarkadra a TOP Plusz keretében.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL