Új ruhába öltöznek az Uzsgyik

2017. július 21. 08:04 | Mikóczy Erika

Forgalomba állt az első megszépült Uzsgyi. A teljes külső és belső átalakulás után a napokban indult első útjára Békéscsabáról Szegedre az esztétikusabb, kényelmesebb és a MÁV-START új arculatába illeszkedő motorvonat. A csinosított járművekkel először a dél-magyarországi régióban találkozhatnak az utasok.

A MÁV-START megkezdte a 416-os sorozatú motorvonatok modernizálását. A korszerűsítés célja egyrészt az utasok komfortérzetének és a berendezések műszaki színvonalának emelése, másrészt az arculat egységesítése. A járműszekrény hibáinak kijavítása után a motorvonatok az új színtervnek megfelelő külső festést kapnak, amelyre utastájékoztató piktogramok, valamint a járműre vonatkozó műszaki feliratok is felkerülnek. A belső terekbe hangszigetelő réteget is tartalmazó, új padlóburkolat kerül, az üléseket vastagabb szivacsréteggel, párnázott fejtám- és kartámborítással látják el, valamint újrakárpitozzák, az ablakokat kicserélik, az utastéri szerelvényeket pedig lefestik.

A 40 darabból álló Uzsgyi-flotta a MÁV-START járműfelújítási programjában születik újjá. A tervek szerint évente 4-6 jármű csinosítása valósul meg. Az első teljesen felújított jármű már szolgálatba is állt. A kívül és belül is átalakult motorvonaton először Békéscsabáról Szegedre lehetett eljutni, de hamarosan Orosházára, Kiskunfélegyházára, Kunszentmártonra és Szentesre is begördül a szerelvény. A következő járművet augusztusban helyezik forgalomba.

 

Forrás: mavcsoport.hu

További programok »

Fejlesztéspolitika

FEL