Új református óvoda épül Gyulán

2022. március 26. 09:14 | Vincze Attila

Letették a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új épületének alapkövét pénteken Gyulán. A beruházás a tervek szerint 2022 év végére készül majd el.

Az eseményen Gyula polgármestere elmondta, hogy az egyházi köznevelési intézmények az olykor nehéz körülmények ellenére magas szintű szakmai munkát végeznek a városban. Görgényi Ernő örömét fejezte ki, hogy a Magvető Református Óvoda a kormány támogatásának köszönhetően egy megfelelő méretű és felszereltségű új épületbe költözhet majd. 

Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések is azt mutatják, hogy a kormány elkötelezett a jövő generációinak oktatása, nevelése mellett. 

 

Így fog kinézni az új óvodaépület. Fotó: behir.hu

 

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a kormány az óvodai beruházásokra, legyen az állami, egyházi, vagy önkormányzati fenntartású, összesen 35 milliárd forintot biztosít. Dr. Kovács József elmondta, hogy a beruházás mintegy 800 millió forintból zajlik majd, és érinti az óvodával szomszédos telkeket, házakat is. 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az új óvodaépület ez év végére készülhet el.

 

További programok »

FEL