Új kereszténydemokrata szervezet alakult Kunágotán

2023. június 2. 14:40 | Vári Bianka

Csütörtökön délután megalakult Kunágota helyi KDNP szervezete, melynek elnökévé Süli Ernőt választották. Az alakuló ülést követően Azbej Tristan, a párt országos alelnöke tartott előadást a kunágotai művelődési házban.

A KDNP Kunágota Községi Szervezetének megalakulásakor a párt országos alelnöke felidézte: a KDNP Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő parlamenti pártja, mely a második világháború idején formálódott, átvészelve a kommunizmus időszakát.

– A Fidesz és a KDNP Európa legsikeresebb politikai szövetsége, immáron 13 éve irányítják, irányítjuk az országot. Egyrészt a kereszténydemokrata értékek mentén, másrészt végig a nemzeti szuverenitásunk érdekei mentén, valamint a magyar családok boldogulása érdekében – mondta Azbej Tristan.

Kiemelte: a párt a Biblia társadalmi tanítását képviseli a közéletben, beleértve az emberi méltóságnak és a szabadságnak a védelmét, a családok, a közösségek és a nemzetek erősítését, valamint a szolidaritás és a munka elismerésének az értékét.

– Mindaz, amit kereszténydemokrata értékeknek nevezünk, nem lehet a főváros eszmetörténeti gondolkodásmódja, ezek olyan értékek, amelyekre a közösségeink épülnek, amelyekre építve lehet megerősíteni Magyarországon a családokat, és amelyre építve tudjuk megőrizni a nemzeti szuverenitásunkat – tette hozzá.

Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy az elmúlt egy év alatt hogyan erősödtek meg Dél-Békésben a Fidesz és a KDNP szervezetei.

– Tótkomlóson és Magyarbánhegyesen Fidesz csoportok jöttek létre, Orosházán és Békéssámsonban Fidelitas csoportok alakultak, míg az IKSZ, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Orosházán jött létre. Nagy öröm, hogy folytatódik ez a szervezeti megerősítése annak az ideológiai háttérrel rendelkező körnek, amely a mi szavazóbázisunk – fogalmazott Erdős Norbert.

A helyi szervezeti elnök arról beszélt: bízik abban, hogy közösségük együttműködését hosszútávon kamatoztatni tudják a településen.

– Több éves előzménye van a szervezet megalakulásának. Elsődleges célunk az volt, hogy egy olyan közösséget alakítsunk ki, amely a jobboldali szemléletet tudja képviselni. Úgy gondolom, hogy beérett az a kis csapat, amely megértette a Kereszténydemokrata Néppárt értékeit, és ebben a tudatban egy olyan közösséget hozott létre, ahol mindenki megtalálhatja a maga helyét – fogalmazott Süli Ernő.

Az alakuló ülést követően Azbej Tristan, a párt országos alelnöke, aki egyben az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, előadást tartott a település művelődési házában. A prezentációjában beszámolt többek között a keresztény szolidaritás gyakorlásáról, arról a munkáról, amelyet a Hungary Helps Programban végeznek.

További programok »

FEL