Út- és járdafejlesztések Dél-Békés településein

2018. január 23. 19:17 | behir

Medgyesegyháza, Békéssámson, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes és Nagykamarás is eredményesen pályázott belterületi utak, járdák felújítására.

Kunágota Község Önkormányzata is vissza nem térítendő támogatást nyert a Bethlen Gábor utca északi részének útburkolat-felújítására. A település egyik legforgalmasabb utcájáról van szó, melynek útburkolata jelentősen elhasználódott az elmúlt időszakban.

– Hosszú évek munkájának eredménye ez a beruházás. Az elnyert forrás a fejlesztés 85 százalékát képezi, a további 15 százalékot az önkormányzat biztosítja a költségvetésből – nyilatkozta Süli Ernő, az egyik nyertes dél-békési település, Kunágota polgármestere.

– Rengeteget dolgozunk polgármester kollégáimmal és a szakemberekkel mind a belterületi, mind a külterületi úthálózat javítása érdekében. Sokszor érezzük, hogy szélmalomharcot vívunk, hisz az igény megyeszerte óriási, a források korlátozottak. De nem adhatjuk fel – teszi hozzá Simonka György országgyűlési képviselő, visszautalva az elmúlt időszakban elért fejlesztésekre: felújították az utat Orosházától Tótkomlós és Mezőkovácsháza irányába, vagy épp a 47-est Hódmezővásárhely és Békéscsaba irányába.

– Bár messze nem annyi belterületi utat újítottunk fel, mint amennyit szeretnénk, de a körzetünkben minden hétre jutott 1-1 belterületi útfelújítás, amelynek mi, akik folyamatosan dolgozunk a felújításokért, épp annyira örülünk, mintha végre már megkezdődne a dinnyés út felújítása, amely az orosházi Aradi úttól a dombegyházi határátkelőig tart – hangsúlyozza Simonka György.

További programok »

FEL