Újfent megalakult a KDNP városi szervezete Eleken

2022. november 18. 18:30 | Papp Ádám Sándor

Pénteken délután újra megalakult a KDNP Elek Városi Szervezete. Az eseményt a helyi művelődési házban tartották, ahol továbbá Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke tartott fórumot.

– Klemm István korábbi helyi elnök 15 évvel ezelőtt elhunyt, amelyet követően nem tudott úgy működni a szervezet, ahogy kellett volna. Örömteli, hogy Szelezsán György polgármester élére állt a feladatnak és újból megkezdheti működését a helyi KDNP – ezekkel a gondolatokkal kezdte el a fórumot Szebellédi Zoltán, a Békés Megyei Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

A város polgármestere elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a közéleti személyek közül többen megkeresték, valamint a párt megyei elnöke is, hogy alakítsák újra az eleki városi szervezetet.

– Szeretnénk példát mutatni a közösségünknek. A keresztény értékrend mentén közvetítenénk az értékeket, amelyeket az ezeréves magyar történelem során az őseink is képviseltek – emelte ki Szelezsán György.

 

 

Az eseményen jelen volt a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, aki örömét fejezte ki, hogy a helyi szervezet újból elkezdi működését a városban. Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárként a fórumon többek között tájékoztatta a jelenlévőket a Hungary Helps Programról, a keresztény szolidaritás gyakorlatáról.

– Ez a program sokmindent megtestesít abból, hogy mit gondolunk mi Magyarország és a magyarság szerepéről a világban. Egyszerre teljesíti a keresztény szolidaritás, és a magyar érdekérvényesítés elvét. Előbbit azért, mert a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás, lélekszámukat tekintve a hitük miatt a keresztényeket üldözik a legtöbbet a világban, ezért nekünk erkölcsi kötelességünk, hogy a segítségekre siessünk. A magyar érdeket azért képviseli a program, mert nem csupán keresztényeknek segítünk, hanem más bajbajutott embereken is abban, hogy a szülőföldjükön tudjanak maradni – fogalmazott az államtitkár.

A fórumon elhangzott, hogy a KDNP Eleki Városi Szervezetében 12 fő biztosan vállalta a tagságot, illetve az alakuló ülést követően többen nyilatkoznak majd szándékukról. 

További programok »

FEL